MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Biorezonantna dijagnostika u Podgorici 24. i 25. jula : Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici 24. i 25. jula  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Vašeg Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Sertifikovani kursevi u Podgorici i Budvi 2021-2022.: Sertifikovani kursevi u Podgorici i Budvi 2021-2022. Prijave su otvorene tokom cijele godine. - DIPLOMIRANI KLINIČKI HIPNOTERAPUET - 500 sati.- DIPLOMA PROFESIONALNE HIPNOZE I         HIPNOTERAPIJE - 150 sati.- Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta Kursevi za Dermapen i BB Glow u Podgorici: Kursevi za najpopularnije i najdjelotvornije tehnike podmladjivanja Dermapen i BB Glow, održaće se u Podgorici     Informacije na 067 535 705 ili Viber 067 385 157   Edukator:   Žaklina Ćirić dipl. viši estetičar kozmetičar, inžinjer Kursevi klasične i brazilske maderoterapije u Podgorici: Obuka za brazilsku i klasičnu maderoterapiju u Podgorici 12. i 13.   i   16. i 17. aprila   Obuka se radi dva dana,  od 10 do 18h, teorijski dio i praktični rad na modelu. Sve Tanja Taubner: roman PETLJE: "Svako u sebi nosi posebnost, autentičnost, ono nešto po čemu je jedinstven i svoj. Svako. Ono što autentičnost guši, mogu biti brojne stvari. Strah, recimo, nesigurnost, zabrane. Ko zna čega Biorezonantna dijagnostika u Podgorici jun 2021.: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 10. do 12.juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Vašeg Kurs maderoterapije u Nikšiću : Kurs masaže - maderoterapija      OBUKA ZA  HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U NIKSICU 31. OKTOBRA I 1. NOVEMBRA  16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija, skripta, sertifikat  250 Biorezonantna dijagnostika u Valjevu i Arandjelovcu od 6. do 9. novembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Arandjelovcu  6. i 7. novembra. 2020. i u Valjevu 8. i 9. novembra  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se

Hejev način ishrane i pravilno kombinovanje namirnica

 

Hejeva dijeta dobila je ime po dr Vilijemu Hauardu Heju, američkom hirurgu koji je u 40-oj godini života bio primoran da prestane da radi zbog potpunog sloma zdravlja. Imao je sto kilograma i probleme sa srcem, visokim pritiskom i bubrezima. Očajan, potražio je spas u učenjima prvih američkih naturopata.


Dr Hej je prešao na „osnovne" namirnice, tj. ograničio se na voće i povrće, cjelovite žitarice, svježe meso i ribu. Nakon tri mjeseca novog režima ishrane, izgubio je devetnaest kilograma , a posle godinu dana potpuno se vratio aktivnom načinu života.
Tokom narednih 26 godina, dr Hej je liječio svoje pacijente prirodnim putem.


Hejev način ishrane


Osnovno pravilo: Ne miješajte vrste hrane koje se ne „podnose"


Pravilno kombinovanje namirnica je ideja koju je dr Hej prihvatio posle svog oporavka i primjenjivao je sa mnogo uspjeha.
Skrobastu hranu poput hleba i krompira nikada ne treba jesti sa koncentrovanom proteinskom hranom kao što su sir i meso. Treba ih uzimati odvojeno jer u probavi imaju suprotne „zahtjeve". To je prvi korak u Hejevoj dijeti i može doneti izuzetan napredak, vrlo često i u veoma kratkom vremenskom periodu.

Hejeva način ishrane je visokoenergetski i pruža potrebnu energiju akvu zahtijeva aktivan život. Ona podrazumijeva ishranu zasnovanu na unošenju velikih količina sirove hrane.


Koliki vremenski razmak je potreban izmedju skrobastog i proteinskog obroka?


Idealno bi bilo od tri do četiri sata.
Najvažniji dio u varenju skroba odvija se u prvih 30 do 45 minuta posle unošenja hrane.
Da bi se svarili proteini potrebno je od 2 do 4 sata.


U priručniku u kom je opisan Hejev način ishrane je navedeno da je moguće imati i medjuobroke, sve dok se prati pravilo o razdvajanju proteina i skroba.
U istom priručniku su navedena istraživanja o tome koliko je važno pravilno kombinovanje hrane za oslobadjanje od različitih tegoba.


Pravilno kombinovanje hrane pomaže kod:


- Popodnevnog umora
- Loše probave
- Začepljenosti nosa
- Ekcema
- Artritisa
- Iritabilnog kolona
- Gorušice
- Zatvora
- Mučnine
- Otečenih zglobova
- Alergija
- Niskog nivoa šećera u krvi

 

Zašto odvajati skrob od proteina?


Varenje skroba počinje još u ustima. Temeljnim žvakanjem, pljuvačka počinje da pretvara skrob u šećer. Pljuvačka je alkalna i skrob nastavlja da se vari I kada hrana dospije u želudac. Ako istovremeno nismo jeli koncentrovane proteine neće biti dovoljno želudačne kisjeline koja bi neutralizovala pljuvačka. Želudac će samo "izmiješati" hranu koja će postupno preći u tanko crijevo.

 


Šta je sa proteinima?


Proteini/bjelančevine se vare u kisjelini. Kada koncentrovani protein dospiju u želudac, podstiče se lučenje želudačne kisjeline u onoj mjeri koja je potrebna da bi se protein rastvorili.

 

Šta se dešava ako skrob i proteine jedemo istovremeno?


Teorija je sledeća:


- Sadržaj želuca je neutralizovan, pa nesvarena hrana fermentira u sistemu za varenje i izaziva nadimanje, gorušicu I gasove.
- Veliki molekuli nesvarenih proteina, uključujući I histamine, ulaze u krvotok I izazivaju razne alergijske reakcije.
- Pražnjenje želuca je usporeno.


Napomena:


Iako je poznato da žitarice I razne vrste povrća sadrže I skrob I proteine, one ne izazivaju tegobe zato što prirodna hrana ne sadrži koncentrovani skrob I koncentrovane protein – preovladjuje jedno ili drugo. Žitarice na primjer sadrže skrob kao I protein, ali u nedovoljnoj količini da bi uticale na varenje. Nasuprot tome, meso je visoko proteinska namirnica.
Ako se već hranite prirosno, ali I dalje imate problema sa tjelesnom težinom, možda bi Hejev način ishrane mogao biti rešenje.

Detaljnije o ovom načinu ishrane možete naći u knjizi "Zdravo kombinovanje hrane- osnove Hejeve dijete" od Džeki Hegbud

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 22 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN