MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Hipnoza sa Danielom Lukic od 20. do 22. septembra u Podgorici: Daniela Lukić, hipnoterapeut  iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 20. do 22. septembra u Podgorici   AKO ŽELITE DA SE OSOBODITE STRAHOVA, NERVOZE, TREME, NESANICE, EMOCIONALNIH PROBLEMA i sličnih smetnji, Biorezonantna dijagnostika u Podgorici od 18. do 20. septembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 18. do 20. septembra    Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Obuka za brazilsku maderoterapiju u Podgorici 19. i 20. septembra: Obuka za brazilsku maderoterapiju u Podgorici 19. i 20. septembra   Obuka traje 2 dana, 16 sati ukupno, subota i nedelja od 10 do 18h Sve polaznice obuke dobijaju i sertifikat i set za Biorezonantna dijagnostika u Smederevu 19. i 20. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Smederevu 19. i 20. avgusta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Vašeg Ženomrzac - vješti manipulator - kako ga prepoznati: Pre nego što pružimo detaljan opis muškaraca koji mrze žene i ponašanja kojima pribegava kako bi stekao potpunu kontrolu nad svojom partnerkom, smatramo da je važno da se osvrnemo i Kurs Transcendentalne meditacije u Beogradu od 23. do 27. jula: Kurs Transcendentalne meditacije u Beogradu od 23. do 27. jula   "Dobrobiti koje donosi primena ove tehnike počinju da se pojavljuju momentalno, od prve meditacije. Nije potrebno da čekamo da prođu nedelje, Kursevi za specijalne kozmetičke tretmane u Podgorici: Kursevi za najpopularnije i najdjelotvornije tehnike podmladjivanja, Hijaluron pen, Dermapen i BB Glow, održaće se u Podgorici 5 i 6. septembra Informacije na 067 535 705 ili Viber 067 385 157   Edukator: Petrović Biorezonantna dijagnostika u Banja Luci : Biorezonantna dijagnostika i terapija u Banja Luci od 18. do 20.septembra Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine. Informacije na  00382 67 535 705 ili na Viber 00382 67 385 157       Primenom dva Biorezonantna dijagnostika u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Kraljevu od 16. do 18. 2020. i u Vrnjackoj Banji 18. do 20. avgusta   Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi Kurs depilacije i kurs za manikir i pedikir u Baru i Podgorici:     Kurs u Baru 23. i 24. maja  Kurs u Podgorici 30. i 31. maja     KURS DEPILACIJE   Na kursu radimo sledeće:  - odnos sa klijentima  - higijena  - priprema prema tipu kože  - upoznavanje sa priborom i materijalom za

O homeopatiji

Homeopatija je sistem liječenja razvijen 1796. godine od strane njemačkog doktora Samuela  Hanemana. Ona se zasniva na zakonu sličnosti "Slično se sličnim liječi"- principu prvi put prepoznatom od strane Hipokrata, oca savremene medicine, još u petom vijeku nove ere.

 

I u našem narodu postoji prepoznavanje ovog principa u izreci "Klin se klinom izbija". Da bi objasnili ovaj princip, možemo  se poslužiti primjerom homeopatskog lijeka, Alium Cepa, koji se pravi od crnog luka. Prilikom sjeckanja crnog luka osoba će obično razviti sekreciju iz nosa i očiju, crvenilo i nadraživanje sluzokože. Ovi simptomi su isti kao i simptomi kod kijavice i polenske alergije, te se zato homeopatski lijek spravljen od crnog luka koristi uspješno kod prehlada i alergijskih kijavica. Pošto luk može izazvati ove simptome kod zdrave osobe, isto tako ih može i liječiti kod bolesne osobe.

Vjerovatno najznačajniji princip homeopatije jeste da se liječi osoba, a ne bolest. Tako će dvije osobe sa istom dijagnozom dobiti različiti homeopatski tretman prilagođen osobi, odnosno njenom mentalnom, emotivnom i fizičkom aspektu.

Homeopatija tretira sve tegobe - i mentalne i fizičke, bez obzira gdje su prisutne u organizmu jednim homeopatskim lijekom. Svi simptomi koje osoba prezentira homeopati ne uzimaju  se  kao odvojene tegobe koje nemaju veze jedna sa drugom, već se posmatraju kao različite manifestacije jednog suštinski istog centralnog poremećaja vitalne sile. Zato se za sve ove tegobe   koje pacijent opiše  ( nervoza, depresija, lupanje srca, reuma, zatvor, povišeni pritisak ) prepisuje samo jedan adekvatno odabran homeopatski lijek.

Homeopatski postupak liječenja koncentriše se na traženje uzroka oboljenja. U homeopatiji simptomi se posmatraju kao dragocjeni putokazi u razumijevanju bolesti, način na koji naše tijelo komunicira sa nama -" javlja nam da negdje škripi". Adekvatno izabran homeopatski lijek usloviće poboljšanje i izliječenje na svim nivoima, pa  se tako osoba mora osjećati bolje i psihički i fizički istovremeno. Isti lijek pomoći će joj, na primjer, i za depresiju i za aritmiju.

 

Homeopatija prepoznaje postojanje "vitalne sile",  inteligencije u nama, našeg unutrašnjeg ljekara i koristi lijekove da stimuliše tu mudrost organizma da dovede do samoizliječenja.

Homeopatijom se tretira širok spektar akutnih i hroničnih oboljenja, ali se može koristiti i u prevenciji i smanjenju genetske podložnosti bolestima.

Naime, i zdrava osoba može koristiti svoj adekvatno odabran, njoj prilagođen, homeopatski konstitucionalni lijek  radi jačanja i sprečavanja pojave bolesti u budućnosti. To jednostavno znači da osoba ne mora da čeka na pojavu simptoma i oboljenja da bi počela da obraća pažnju na svoje zdravlje. Nakon iscrpne anamneze koja obično traje od 1-2 sata homeopat prepisuje konstitucionalni lijek koji organizam prepoznaje kao pravu "šifru" i koji na najprirodniji i najsuptilniji način dovodi organizam u stanje harmonije na svim nivoima.

Homeopatski lijekovi su spravljeni od prirodnih supstanci, uglavnom biljnog, mineralnog i životinjskog porijekla. Oni su netoksični i  ne uzrokuju nus pojave. Da bi se to postiglo lijekovi se u postupku spravljanja razblažavaju do tačke kada se originalna supstanca nalazi prisutna ili samo u tragovima, ili samo u svom energetskom, vibracionom stanju. Tim postupkom je izbjegnuta toksičnost a pojačana ljekovitost materije jer ona djeluje na svom energetsko-dinamičkom principu a ne na materijalnom nivou.

-Ko može koristiti homeopatiju i šta ona zapravo liječi- jedno je od osnovnih pitanja.

Posto je princip homeopatije da liječi osobu a ne bolest, svako može koristiti homeopatski način liječenja. Ona se, bez bojazni, može koristiti i u trudnoći kada je upotreba mnogih drugih preparata ograničena ili zabranjena. Njena primjena u pedijatriji je veoma poznata i djeca uglavnom brže i bolje reaguju na homeopatski tretman jer je kod njih Vitalna Sila još uvijek jaka.

Kada dodjete kod ljekara homeopate na konsultaciju, da bi doneo odluku o tretmanu koji vama odgovara, biće mu potrebne detaljne informacije o vama: tegobe zbog kojih dolazite, san, nivo energije, apetit i nivo zeđi, omiljena hrana i godišnje doba, raspoloženje, brige, narav i karakter, strahovi, djetinjstvo, porodična istorija, emotivni život i mnogo drugih podataka koji na izgled nemaju ništa zajedničko sa tegobama zbog kojih ste došli. Ali svi ovi, na izgled nepovezani podaci, sačinjavaju cjelovitu sliku o pacijentu i pomažu u odabiru adekvatnog homeopatskog tretmana. Stoga se homeopatija naziva holističkom terapijom (  od engleske riječi "whole" - cjelina, cijelo ).

Homeopatija je trenutno drugi najzastupljeniji sistem medicine u svijetu, u širokoj je upotrebi u Indiji gdje je koriste milioni ljudi, kako u homeopatskim bolnicama tako i kao sastavni dio  kućne apoteke, u Sjevernoj i Južnoj Americi gdje se homeopatski ljekovi kupuju i u supermarketima, a po nekim statistikama u Evropi svaki četvrti ljekar  prepisuje homeopatske preparate u svojoj praksi.

Vjerovatno njeni najpoznatiji sljedbenici jesu Engleska kraljica i njena porodica koji za svog ličnog ljekara imaju i doktora homeopata.

U Crnoj Gori je  u procesu  izrada nacrta zakona o alternativnoj medicini koji će obuhvatiti i regulisanje homeopatije kao profesije.

Ovim će se sigurno otvoriti vrata bržem razvoju homeopatije, čime će se gradjanima Crne Gore omogućiti veći izbor modaliteta liječenja kao što je to slučaj u ostalim zemljama Evrope.

Primjer iz homeopatske prakse

Gordana je žena u ranim četrdesetim godinama, udata, majka dvoje djece. Dolazi na konsultaciju zbog akutnih aritmija - preskakanja srca. Primjetila je da se pojačano znoji, ne spava najbolje, ima napade panike, lako brizne u plač za svaku sitnicu, čak i na poslu što dodatno komplikuje stvari.

Nakon iscrpne anamneze saznaje se da je Gordanin brak u krizi, da je veoma razočarana u svog muža koji joj ne pomaže dovoljno oko djece i u kući i koji je uvijek vani sa svojim društvom "po kafićima", a nisu mu strane ni posjete kladionicama gdje zna da ostavi "pola plate". Sve to, kao i pritisak na poslu i obaveze oko djece dovele su do toga da se osjeća iscrpljenom, bezvoljnom i razočaranom.

Na osnovu svih prikupljenih informacija kako na emotivnom tako i fizičkom nivou, prepisan je adekvatan homeopatski lijek i zakazana je kontrola za šest nedjelja.

Po dolasku na kontrolu, već  na prvi pogled, vidjelo se da lijek "radi". Gordana ima osmjeh na licu, oči su joj sjajnije. Kaže da su preskakanja srca prestala, mirnije i dublje spava, smanjeno je preznojavanje, raspoloženje je poboljšano. I ono sto je njoj najvažnije - nije toliko fokusirana na "greške" svog supruga, manje se  nervira zbog njega, a više je skoncentrisana na sebe i svoj život. Za uzvrat, njen suprug primjećuje njeno bolje raspoloženje, pa više vremena provodi sa njom i djecom u kući poslednjih dana jer, kako kaže:" žena mu se ne breca više za svaku sitnicu, pa je prijatnija atmosfera u kući, kao što je nekad znalo da bude".

Generalno, kod Gordane se poboljšanje vidi i na fizičkom i na emotivnom planu, što se i očekuje kod adekvatno izabrane terapije.

Dr. Snežana Tomić

www.homeopatija.rs

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 11 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN