MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Druženje povodom otvaranja Centra za dušu i tijelo u Nikšiću 4. aprila: U Nikšiću je počeo sa radom Centar za dušu i tijelo, prvi u Crnoj Gori, u okviru koga radi Joga klub Aurora. Centar je namijenjen svima koji žele da rade na Kompletno testiranje BICOM aparatom preko kapi krvi - prikupljanje uzoraka iz Crne Gore od 6. do 8. aprila: Zbog velikog interesovanja - prikupljanje uzoraka iz Crne Gore za testiranje Bicom aparatom ponovo u periodu od 6. do 8. aprila. Testiranje iz kapi krvi BICOM aparatom za osobe iz Crne Gore  Rezultati Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin u Podgorici od 20. - 26. aprila : "Hipnoterapija je skup hipnotičkih tehnika koje se primenjuju u terapijske svrhe za rešavanje psihičkih, emotivnih, fizioloških i problema u domenu ponašanja.", objašnjava Tatjana Beočanin, sertifikovani hipnoterapeut iz Beograda, koja je O hipnoterapiji sa Tatjanom Beočanin: "Hipnoterapija je skup hipnotičkih tehnika koje se primenjuju u terapijske svrhe za rešavanje psihičkih, emotivnih, fizioloških i problema u domenu ponašanja.", objašnjava Tatjana Beočanin, sertifikovani hipnoterapeut iz Beograda. Završila je Šesti Festival zdravlja - Podgorica 4. i 5. aprila : Šesti po redu Festival zdravlja Crna Gora - najveći zdravstveni događaj u Crnoj Gori održaće se 4. i 5. aprila (subota i neđelja) 2015.godine u Šoping molu Delta City Podgorica. Osho: Život bez povjerenja je život u patnji: Jeste li žrtva nečije pasivne agresije?: O programu LENS sa Sonjom Simonovskom: Integrativno disanje - put do iscjeljenja: Zašto je važno oprostiti osobama koje su nas povrijedile:

24 h holter krvnog pritiska

 

Holter krvnog pritiska

U različitim situacijama (napor, mirovanje, stres...) i zavisnosti od doba dana (budnost ili spavanje) mijenjaju se vrijednosti arterijskog pritiska. Tokom mjerenja krvnog pritiska dobijamo trenutne vrijednosti krvnog pritiska u momentu mjerenja.

Na pregledu su vrijednost krvnog pritiska često povišene zbog uzbuđenja tokom pregleda ili ostanu niske jer pregled za nekoga nije ni napor ni stres. Jedno mjerenje krvnog pritiska nam ne daje kompletne podatke o vrijednostima krvnog pritiska tokom čitavog dana.

Nošenje 24 satnog holtera pritiska je važno da bismo uopšte utvrdili da li postoji povišen arterijski pritisak- hipertenzija.

Osim toga, kada se utvrdi postojanje povišenog arterijskog pritiska i kada se uvede lijek ova metoda nam omogućava da provjerimo da li je lijek i doza lijeka odgovarajuća za liječenje.

Tokom perioda od 24 sata na nadlakticu se stavi manžetna koja je povezana sa malim aparatom koji se nosi u torbici pričvršćenoj oko pojasa. Tokom dana na svakih pola sata i tokom noći na svakih sat vremena manžetna se naduvava i mjeri se arterijski pritisak koji registruje aparat.

Osoba treba da radi sve uobičajene radnje i da vodi dnevnik aktivnosti. Nakon 24 aparat se skida i čitaju se rezultati. Na osnovu zabilježenih podataka dobijamo uvid u dnevne varijacije pritiska.

www.intermed.co.rs

 

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 95 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN