MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Biorezonantna dijagnostika u Kraljevu od 4. do 6. juna: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Kraljevu od 4. do 6. juna 2020. i u Vrnjackoj Banji 2. i 3. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, Kurs depilacije i kurs za manikir i pedikir u Baru i Podgorici:     Kurs u Baru 23. i 24. maja  Kurs u Podgorici 30. i 31. maja     KURS DEPILACIJE   Na kursu radimo sledeće:  - odnos sa klijentima  - higijena  - priprema prema tipu kože  - upoznavanje sa priborom i materijalom za Biorezonantna dijagnostika u Zrenjaninu od 7. do 9. juna: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Zrenjaninu od 7. do 9. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Kurs za Kozmetičare - Kozmetički tretmani lica u Baru 8. i 15. maja:   Trodnevni Kurs za Kozmetičare - Kozmetički tretmani lica u Baru 8., 9. i 10. maja i 15., 16. i 17.maja     Polaznici obuke su osobe koje započinju poslovnu karijeru kozmetičara iz oblasti kozmetike Obuka za Dipping powder tehniku i Japanski manikir u Podgorici: U Podgorici će po prvi put biti održani kursevi za inovativne, ali sve više popularne tehnike, Dipping Nugenesis powder tehniku, kao i kurs za Japanski manikir. O tome razgovaramo sa Kreiraj život kakav želiš uz POY metodu: "Points of you (POY) je metodologija koja revolucionarno mijenja svijet koučinga, ljudskih resursa, ličnog i profesionalnog razvoja, sa ciljem da se unaprijedi kreativnost, produktivnost i zadovoljstvo ljudi i timova", objašnjava Kurs za kozmetičare - Tretmani lica - u Podgorici od 13. do 15. marta:   Kurs za kozmetičare - Tretmani lica u Podgorici 13., 14. i 15. marta i u Baru 21., 22. i 23. marta   Polaznici obuke su osobe koje započinju poslovnu karijeru kozmetičara iz Obuka za maderoterapiju 7. i 8. marta u Podgorici: Martovska akcija i popusti za kurs masaže       HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U Podgorici 7. i 8. marta 16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija GRATIS, skripta, Biorezonantna dijagnostika i terapija u Čačku 15. i 16. marta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Čačku od 15. i  16. marta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine. Informacije na  00382 67 535 705 ili na Viber 00382 67 385 157       Primenom dva Peat i Reiki tretmani u Podgorici i Baru od 18. do 27. januara: REIKI I PEAT tretmani u Podgorici od 18. do 24. januara i u Baru od 25. do 27. januara  Reiki je energetska metoda za unapredjenje zdravlja i oslobadanja od stresa, a

Hejev način ishrane i pravilno kombinovanje namirnica

 

Hejeva dijeta dobila je ime po dr Vilijemu Hauardu Heju, američkom hirurgu koji je u 40-oj godini života bio primoran da prestane da radi zbog potpunog sloma zdravlja. Imao je sto kilograma i probleme sa srcem, visokim pritiskom i bubrezima. Očajan, potražio je spas u učenjima prvih američkih naturopata.


Dr Hej je prešao na „osnovne" namirnice, tj. ograničio se na voće i povrće, cjelovite žitarice, svježe meso i ribu. Nakon tri mjeseca novog režima ishrane, izgubio je devetnaest kilograma , a posle godinu dana potpuno se vratio aktivnom načinu života.
Tokom narednih 26 godina, dr Hej je liječio svoje pacijente prirodnim putem.


Hejev način ishrane


Osnovno pravilo: Ne miješajte vrste hrane koje se ne „podnose"


Pravilno kombinovanje namirnica je ideja koju je dr Hej prihvatio posle svog oporavka i primjenjivao je sa mnogo uspjeha.
Skrobastu hranu poput hleba i krompira nikada ne treba jesti sa koncentrovanom proteinskom hranom kao što su sir i meso. Treba ih uzimati odvojeno jer u probavi imaju suprotne „zahtjeve". To je prvi korak u Hejevoj dijeti i može doneti izuzetan napredak, vrlo često i u veoma kratkom vremenskom periodu.

Hejeva način ishrane je visokoenergetski i pruža potrebnu energiju akvu zahtijeva aktivan život. Ona podrazumijeva ishranu zasnovanu na unošenju velikih količina sirove hrane.


Koliki vremenski razmak je potreban izmedju skrobastog i proteinskog obroka?


Idealno bi bilo od tri do četiri sata.
Najvažniji dio u varenju skroba odvija se u prvih 30 do 45 minuta posle unošenja hrane.
Da bi se svarili proteini potrebno je od 2 do 4 sata.


U priručniku u kom je opisan Hejev način ishrane je navedeno da je moguće imati i medjuobroke, sve dok se prati pravilo o razdvajanju proteina i skroba.
U istom priručniku su navedena istraživanja o tome koliko je važno pravilno kombinovanje hrane za oslobadjanje od različitih tegoba.


Pravilno kombinovanje hrane pomaže kod:


- Popodnevnog umora
- Loše probave
- Začepljenosti nosa
- Ekcema
- Artritisa
- Iritabilnog kolona
- Gorušice
- Zatvora
- Mučnine
- Otečenih zglobova
- Alergija
- Niskog nivoa šećera u krvi

 

Zašto odvajati skrob od proteina?


Varenje skroba počinje još u ustima. Temeljnim žvakanjem, pljuvačka počinje da pretvara skrob u šećer. Pljuvačka je alkalna i skrob nastavlja da se vari I kada hrana dospije u želudac. Ako istovremeno nismo jeli koncentrovane proteine neće biti dovoljno želudačne kisjeline koja bi neutralizovala pljuvačka. Želudac će samo "izmiješati" hranu koja će postupno preći u tanko crijevo.

 


Šta je sa proteinima?


Proteini/bjelančevine se vare u kisjelini. Kada koncentrovani protein dospiju u želudac, podstiče se lučenje želudačne kisjeline u onoj mjeri koja je potrebna da bi se protein rastvorili.

 

Šta se dešava ako skrob i proteine jedemo istovremeno?


Teorija je sledeća:


- Sadržaj želuca je neutralizovan, pa nesvarena hrana fermentira u sistemu za varenje i izaziva nadimanje, gorušicu I gasove.
- Veliki molekuli nesvarenih proteina, uključujući I histamine, ulaze u krvotok I izazivaju razne alergijske reakcije.
- Pražnjenje želuca je usporeno.


Napomena:


Iako je poznato da žitarice I razne vrste povrća sadrže I skrob I proteine, one ne izazivaju tegobe zato što prirodna hrana ne sadrži koncentrovani skrob I koncentrovane protein – preovladjuje jedno ili drugo. Žitarice na primjer sadrže skrob kao I protein, ali u nedovoljnoj količini da bi uticale na varenje. Nasuprot tome, meso je visoko proteinska namirnica.
Ako se već hranite prirosno, ali I dalje imate problema sa tjelesnom težinom, možda bi Hejev način ishrane mogao biti rešenje.

Detaljnije o ovom načinu ishrane možete naći u knjizi "Zdravo kombinovanje hrane- osnove Hejeve dijete" od Džeki Hegbud

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 17 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN