MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Kreiraj život kakav želiš uz POY metodu: "Points of you (POY) je metodologija koja revolucionarno mijenja svijet koučinga, ljudskih resursa, ličnog i profesionalnog razvoja, sa ciljem da se unaprijedi kreativnost, produktivnost i zadovoljstvo ljudi i timova", objašnjava Kurs za kozmetičare - Tretmani lica - u Podgorici od 13. do 15. marta:   Kurs za kozmetičare - Tretmani lica u Podgorici 13., 14. i 15. marta i u Baru 21., 22. i 23. marta   Polaznici obuke su osobe koje započinju poslovnu karijeru kozmetičara iz Obuka za maderoterapiju 7. i 8. marta u Podgorici: Martovska akcija i popusti za kurs masaže       HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U Podgorici 7. i 8. marta 16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija GRATIS, skripta, Biorezonantna dijagnostika i terapija u Čačku 15. i 16. marta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Čačku od 15. i  16. marta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine. Informacije na  00382 67 535 705 ili na Viber 00382 67 385 157       Primenom dva Peat i Reiki tretmani u Podgorici i Baru od 18. do 27. januara: REIKI I PEAT tretmani u Podgorici od 18. do 24. januara i u Baru od 25. do 27. januara  Reiki je energetska metoda za unapredjenje zdravlja i oslobadanja od stresa, a PROGRAM FESTIVALA LOVE & SPIRIT 2019 u Beogradu : PROGRAM FESTIVALA LOVE & SPIRIT 2019 Decembar 2019 – Januar 2020. godine Holi centar, Kneginje Ljubice 12, kod Trga Republike   Prijava na sva dešavanja obavezna na broj 060 0624455 ili holiakademija@gmail.com     Predavanja i Program Raskidanje vezanosti u Podgorici 15. decembra: Program Raskidanje vezanosti u Podgorici 15. decembra Program vodi Ljiljana Ilić iz Beograda, Ljiljana Ilić: Rođena 1955.g. Već trideset godina se bavi alternativnim načinima za poboljšanje zdravlja i kvaliteta života. Reiki učitelj Biorezonantna dijagnostika i terapija u Novom Pazaru od 1. do 4. februara: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Novom Pazaru od 1. do 4. februara 2020. Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza Dijana Raičković: Hajde da nešto promijenimo: "Trener sam HYL programa "Volite sebe - izliječite svoj život" po metodi Lujze Hej, poznatog američkog terapeuta i jedne od vodećih ličnosti na polju motivacije i samopomoći.  Takodje sam i Biorezonantna dijagnostika u Podgorici od 24. do 27. februara: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 24. do 27. februara Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja

Karakteristike: Vata, Pita, Kapha doša

Da biste utvrdili kojem tipu pripadate, uradite test - OVDJE 

VATA doša


Karakteristike VATA tipova:


Riječ vata dolazi iz sanskritske riječi va što znači pokret. Pokret je glavno načelo vate. Sve što stimuliše, stvara i omogućava pokret ima karakter vate. Vata tipovi su skloniji promjenama od ostalih tipova I njihovo ponašanje je teško predvidjeti. Naleti kako mentalne tako I fizičke energije se iznenada javljaju kod Vata osoba, ali isto tako I nestaju. Bilo da šetaju, jedu ili donose odluku kada će otići da spavaju, konstantno su neodlučni. Ova promjenljivost u ponašanju im se odražava I na varenje, raspoloženje I emocije te tako utiče na kompletno zdravlje.


Ove osobe su:


- Vitke ili mršave gradje
- Skloni su brigama
- Lako se zamaraju
- Lako zaboravljaju
- Imaju lak I isprekidan san


Snaga probave kod Vata osoba zna biti slabija, čak ponekad ne osjećaju glad ili im mnoge namirnice ne odgovaraju. Probava je često slabija i neredovita. Od hrane i pića vole toplo, slatkasto, kiselo i slano.
Kada je vata u disbalansu tada su vata tipovi jako mrzovoljni, neraspoloženi, ne žele komunicirati, nervozni su, javljaju se psihički poremećaji kao stres, depresija, melanholija, potištenost, misle da su za sve krivi ili brzo nalaze krivca, pate od nesanice, strahova, briga, imaju pomanjkanje hrabrosti i samopouzdanja, pamćenje im se muti i gubi.

Savjeti vata tipovima:

- Redovne šetnje
- Sve toplo - hrana, pića, odjeća, prostorije
- Hrana i pića slađa, kisjela i slana
- Odlazak na spavanje rano i uvijek u približno isto vrijeme
- Plivanje, izleti, trčanja, biciklizam, joga
- Puno vode

Održavajte dah dubokim, mirnim i snažnim, naglašavajući udisaj.
Održavajte um smirenim i koncentriranim, ukorijenjenim u sadašnji trenutak.
Uvedite u ishranu toplu kuvanu hranu i topple napitke. U ishrani, tjestenina, kuvane žitarice i čorbe su dobre, a poželjno je izbjegavati suvu i hrskavu hranu, sirovo povrće, hladna pića i hladne deserte. I iznad svega, jedite redovno i izbjegavajte gutati slabo prožvakanu hranu.

 

PITA doša 


Karakteristike PITA tipova:


Pitta doša temelji se na elementu vatre. Karakterišu je vatrene emocije i vatreni pristup životu. Osnovna karakteristika PITA tipova je intenzitet. Poredjenje sa vatrom je primjetno čak i kada su u pitanju fizičke karakteristike ovih ljudi, jer često imaju sjajnu, čak i crvenu kosu,  rumen ten i obraze koji se lako zacrvene.


Po prirodi, PITA tipovi su veoma ambiciozni, pokretači sa smjelim idejama I planovima, a mogu biti I drski ako su izazvani na takve reakcije.


Kada su u ravnoteži, oni su puni ljubavi, lice im zrači toplinom... Ako su izloženi stresu, mogu postati agresivni i kritički nastrojeni.


- Srednje su gradje
- Često imaju odbojnost prema suncu i toploj vodi
- Preduzimljivog su karaktera, jasno i razgovjetno razgovaraju


Savjeti PITA tipovima


Potrebni su vam:


- Redovni, lagani obroci u mirnom okruženju
- Unošenje puno tečnosti, najviše vode
- Svakodnevna meditacija ili kratka šetnja
- Smirujuće boje poput zelene i plave
- Svakodnevni kraći odmor
- Raditi stvari i poslove gdje ćete moći sami kreirati i voditi

 

KAPHA doša 

Karakteristike KAPHA tipova


Kapha je nasmirenija, najstabilnija doša. Unosi izdržljivost i jačinu. KAPHA osobe sup o prirodi smirene, staložene, vedre i optimistične. Teško se naljute i vole da razmotre sve sa svih strana prije nego odnesu stav o nečemu.


Kad nisu u ravnoteži, postaju neodlučne i letargične, i tada su skloni prejedanju i lijenosti. Prija im fizička vježba i hrana koja je u skladu sa njihovom prirodnom sklonošću ka gojaznosti.


- Čvrsta, snažna gradja
- Postojana energija
- Hladna, blijeda, često masna koža
- Dubok, dug san
- Spora probava


Savjeti


- Redovna fizička aktivnost: fitnes, joga, vožnja bicikla, trčanje, plivanje, izleti
- Izbjegavajte ležanje, a naročito spavanje posle jela
- Redovno konzumirajte med
- Pića unosite mlaka i topla
- Izbjegavajte jelo posle 18 sati

 

Share
 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 27 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN