MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Biorezonantna dijagnostika u Banja Luci od 14. do 16. juna : Biorezonantna dijagnostika i terapija u Banja Luci od 16. do 18. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine. Informacije na  00382 67 535 705 ili na Viber 00382 67 385 157       Primenom Biorezonantna dijagnostika u Kraljevu od 4. do 6. juna: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Kraljevu od 4. do 6. juna 2020. i u Vrnjackoj Banji 2. i 3. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, Kurs depilacije i kurs za manikir i pedikir u Baru i Podgorici:     Kurs u Baru 23. i 24. maja  Kurs u Podgorici 30. i 31. maja     KURS DEPILACIJE   Na kursu radimo sledeće:  - odnos sa klijentima  - higijena  - priprema prema tipu kože  - upoznavanje sa priborom i materijalom za Biorezonantna dijagnostika u Zrenjaninu od 7. do 9. juna: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Zrenjaninu od 7. do 9. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Kurs za Kozmetičare - Kozmetički tretmani lica u Baru 8. i 15. maja:   Trodnevni Kurs za Kozmetičare - Kozmetički tretmani lica u Baru 8., 9. i 10. maja i 15., 16. i 17.maja     Polaznici obuke su osobe koje započinju poslovnu karijeru kozmetičara iz oblasti kozmetike Obuka za Dipping powder tehniku i Japanski manikir u Podgorici: U Podgorici će po prvi put biti održani kursevi za inovativne, ali sve više popularne tehnike, Dipping Nugenesis powder tehniku, kao i kurs za Japanski manikir. O tome razgovaramo sa Kreiraj život kakav želiš uz POY metodu: "Points of you (POY) je metodologija koja revolucionarno mijenja svijet koučinga, ljudskih resursa, ličnog i profesionalnog razvoja, sa ciljem da se unaprijedi kreativnost, produktivnost i zadovoljstvo ljudi i timova", objašnjava Kurs za kozmetičare - Tretmani lica - u Podgorici od 13. do 15. marta:   Kurs za kozmetičare - Tretmani lica u Podgorici 13., 14. i 15. marta i u Baru 21., 22. i 23. marta   Polaznici obuke su osobe koje započinju poslovnu karijeru kozmetičara iz Obuka za maderoterapiju 13. i 14. juna u Podgorici: Akcija i popusti za kurs masaže       HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U Podgorici 13. i 14. juna 16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija, skripta, sertifikat, U Biorezonantna dijagnostika i terapija u Čačku 15. i 16. marta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Čačku od 15. i  16. marta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine. Informacije na  00382 67 535 705 ili na Viber 00382 67 385 157       Primenom dva

Samo nek je s andjelima - jul 2013.

Piše: Snežana Radusinović


 

PUŠTANJE je andjeo za JUL 2013

PUSTANJE, ANDJEO JULA

Inspirativna poruka andjela PUŠTANJA,
odlomak iz “Knjige andjeoskih karata” autorki Kathy Tyler i Joy Drake:

 

“Pusti sve što te drži u prošlosti ili te vodi u budućnost. Ovo se može odnositi na kontrolu, očekivanja, inhibicije, brigu ili zastarjelu sliku sebe.”

 

SAMO NEK’ JE S ANDJELIMA

 

Da li vas je nekada snašla situacija koja prevazilazi vašu pamet, iskustvo, spretnost … u kojoj ste probali da uradite sve što znate i umijete bez trunke uspjeha, bez tračka nade u promjenu, bez i najmanje, najneznatnije naznake da je rešenje na pomolu? Situacija u kojoj ste sve pokušali, u kojoj ste posegli za svim mogućim strategijama, znanim i neznanim, sopstvenim i tuđim, onima koje savjetujete drugima, onima koje su vam došle kao savjet. Situacija u kojoj vam se cijelo tijelo grči od napora da se nešto preduzme, učini, pokrene … a ruke se napregnuto, djelatno, udarnicki stežu u pesnicu, u imperativ – nešto moramo uraditi.

 

Dok se zasukanih rukava, spremni na akciju hvatamo u koštac sa problemom po ko zna koji put, na način za koji vjerujemo da je nov i spasonosan, rijetko nam pada na pamet da probamo da –ne radimo ništa, da dignemo ruke, da se predamo, da zastanemo u nedjelanju, da za trenutak samo budemo, i da u potpunoj, neaktivnoj, spokojnoj prisutnostipustimo sva svoja „rešenja“, sve planove, nade, pretpostavke, očekivanja, sva prošla iskustva. U ruke koje su pustile svoje napore i zadatke i šake naizgled bespomoćno otvorene u svojoj neznavenoj nepreduzetnosti – može nam, gotovo niotkuda, samo od sebe, ničim prizvano, ničim zasluženo – doletjeti rešenje.

 

Puštanje je, po mom osjećaju, svjesno putovanje u prazninu, to je čin pročišćujućeg oslobađanja, to je dozvola da sve što nosimo u sebi, možda samo nekoliko trenutaka ili čitav svoj život, slobodno oteče od nas, izadje, ispolji se … ostavljajući u nama prazan prostor koji svojom čistotom i ogoljenošću prirodno priziva tačno ono što nam treba. Kada je naša nutrina zakrčena starim pričama, potisnutim emocijama koje su čekajući pogodan trenutak što nikad nije stigao ostale zatomljene u nama, uhodanim reakcijama koje se zaodijevaju raznim formama, ali recikliraju istu matricu … onda se i sami vrtimo u krug, po šemi onoga što u sebi nosimo, uzalud se trudeći da iskoračimo iz starog… Akcija se zatvara u kavez bez izlaza, što god da uradimo – promjene nema. Grčevito se držimo poznatoga, strahujući da ćemo ostati praznih ruku na ledini, na vjetrometini, bez potpore, bez rešenja. Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani.

 

Puštanje je stanje lake protočnosti podstaknute dozvolom da sve što je u nama, osjećanja, vjerovanja, ubjedjenja, sjećanja, slutnje, očekivanja … može slobodno da ispliva na površinu, da se odlije, da oteče … oslobadjajući nas za svježe prilive, za nepoznato, neistraženo, neisprobano. Otpustiti znači otvoriti se za novo, znači prosto odškrinuti vrata kaveza, dozvoliti zlatnoj ptičici naših omiljenih rešenja, naših „savršenih“recepata, „pobjedničkih“ taktika …da nas napusti, da se raskrili, da ode… Jer tek kada pustimo vrapca iz naše ruke, možemo se nadati golubu sa grane.

 

Pustiti nije isto što i odustati.Odustajanje je praznina koja je sama sebi cilj. Puštanje je praznina koja prirodno teži ponovnom ispunjenju. Odustajanje je dizanje ruku u nevjerici. Puštanje je ruka otvorena u povjerenju, podržana vjerom u život, u ljude, u dobre ishode.


Odustati znači ne nadati se ni vrapcu ni golubu. Pustiti znači otvoriti se za sve ptice ovoga svijeta.

Inspirisani andjelom jula pustimo sve što treba da ode. Podržani povjerenjem u dobre ishode, u ljude, u život … pustimo.

 

Piše: Snežana Radusinović, akreditovana facilitatorka Igre Transformacije
Više informacija na www.transformisi.me

 

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 29 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN