MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Samo nek' je s andjelima (mart)

Piše: Snežana Radusinović

 

“Kreći se vodjen(a) unutrašnjim znanjem, a ne prilagodjavajući se spoljašnjem iskustvu. Pusti svoje pretpostavke i potrebu da kontrolišeš kreativni proces života.” (inspirativna poruka anđela POVJERENJA, odlomak iz Knjige anđela, autorki Kathy Tyler i Joy Drake, kreatorki Igre Transformacije).

Povjerenje je onaj tihi unutrašnji glas koji nam u najtežem našem danu šapuće da će sve biti dobro i da  nam život, ma kakve spoljašnje okolnosti nam donosio, pruža ruku saradnje, radeći sa nama i za nas. Povjerenje je skoro nevidljivi tračak svjetlosti u našoj najmračnijoj noći, to je iskra koja klija usred najgušće tame, to je svijest da sve što nam se dešava ima SMISAO. Povjerenje je i pristajanje da smisao ne možemo da sagledamo kad god poželimo, sada i odmah, onako kako to razum diktira i hoće. Povjerenje je radoznali upitnik koji ZNA da odgovore valja sačekati  i da će oni stići u pravom trenutku.To je unutrašnje znanje višeg reda… znanje koje se ne stiče u školama, znanje koje nam ne donose knjige, znanje koje nam nijedan učitelj, ma kako prosvijetljen i dubok, ne može dati.

Povjerenje spava najdubljim snom ispod svih naših strahova, malih i velikih, onih koji se povampire u noćne more i razmahnu da  nas poharaju  na prepad i u trenu, kao što vatra za čas proguta sve pred sobom, onih koji nas gotovo neprimijetno i nečujno podrivaju svakodnevno, kao tiha, istrajna, mirna voda koja brijeg roni.Tamo gdje caruju strahovi, povjerenje spava, tamo gdje povjerenje bdi, strahovi uzmiču kao aveti koje se plaše svjetlosti svitanja.

Strahovi su uvijek NAORUŽANI.  Pod punom opremom raznih pretpostavki i scenarija, strahovi navode čitav život na svoju vodenicu. Svi odgovori su unaprijed poznati. U svemu postoji razlog za strah. Za partnera koji je bio  povrijedjen, svako sledeće partnerstvo je - potencijalna povreda, za roditelja bolesnog djeteta, svaki djetetov korak je – potencijalna opasnost, za prijatelja koji je bio iznevjeren, svako novo prijateljstvo je – potencijalna  izdaja…Strah svaki dogadjaj sa lakoćom pretvara u svoju ekskluzivnu pozornicu.

Povjerenje   GOLORUKO i spokojno ide u susret životu  svjesno da se sve dešava sa svojim razlogom, kakav god to razlog bio, jer povjerenje je puno poštovanja za sve razloge ovoga svijeta. Ono je radoznalo i zapitano, ono osluškuje sve potencijalne odgovore... Skripta nema,  niti pretpostavki koje nam samo zamagljuju pogled, život se otvara ispred nas, bogat, izdašan, neiscrpan u svojoj punoći, u totalitetu svojih scenarija…Sve je moguće i sve je dobrodošlo u naše iskustvo, nema eksluzivnih ugovora…

Povjerenje je, po mom osjećaju, duboko povezano sa SMISLOM. Imati povjerenje u život, u ljude, u dobre ishode …znači otvoriti se za smislenost našeg postojanja, znači vjerovati da nismo slučajno ovdje i da  svako od nas ima vlastitu svrhu. Upravo je smisao uporišna tačka za koju se povjerenje hvata u odsutnim i nekad, na prvi pogled, beznadnim, bezizlaznim situacijama. Smisao je sidro koje uzemljuje povjerenje u trenucima kada razumu izgleda da svi brodovi tonu, da je sve nepovratno izgubljeno...Jer kada nam spoljašnji tok dogadjaja nimalo nije po volji, upravo  premisa da baš to iskustvo ima smisleno mjesto u široj slici našeg života, postavlja temelj povjerenju.Upravo  premisa o smislu SVEGA što jeste naš život otvara vrata povjerenju i podstiče naš iskorak u nepoznato…Imati povjerenja znači POVJERITI SEBE životu u beskrajnom bogatstvu njegovih varijacija, znači znati da nam sve što nam ide u susret smisleno služi, znači umjeti sačekati da  nam se smisao te službe sam kaže na pravom mjestu, u pravo vrijeme.

Pravo je vrijeme i pravo mjesto za andjela Povjerenja, zato se, povjerenjem vodjeni, otvorimo za sva naša martovska iskustva, kakva god ona bila!

Piše: Snežana Radusinović, akreditovana facilitatorka Igre Transformacije

 

Više informacija na www.transformisi.me 

 

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 30 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN