MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Biorezonantna dijagnostika u Podgorici od 1. do 4. novembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 1. do 4. novembra Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Sertifikovani kursevi u Podgorici i Budvi 2021-2022.: Sertifikovani kursevi u Podgorici i Budvi 2021-2022. Prijave su otvorene tokom cijele godine. - DIPLOMIRANI KLINIČKI HIPNOTERAPUET - 500 sati.- DIPLOMA PROFESIONALNE HIPNOZE I         HIPNOTERAPIJE - 150 sati.- Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta Kursevi za Dermapen i BB Glow u Podgorici: Kursevi za najpopularnije i najdjelotvornije tehnike podmladjivanja Dermapen i BB Glow, održaće se u Podgorici     Informacije na 067 535 705 ili Viber 067 385 157   Edukator:   Žaklina Ćirić dipl. viši estetičar kozmetičar, inžinjer Kursevi klasične i brazilske maderoterapije u Podgorici: Obuka za brazilsku i klasičnu maderoterapiju u Podgorici 12. i 13.   i   16. i 17. aprila   Obuka se radi dva dana,  od 10 do 18h, teorijski dio i praktični rad na modelu. Sve Tanja Taubner: roman PETLJE: "Svako u sebi nosi posebnost, autentičnost, ono nešto po čemu je jedinstven i svoj. Svako. Ono što autentičnost guši, mogu biti brojne stvari. Strah, recimo, nesigurnost, zabrane. Ko zna čega Biorezonantna dijagnostika u Podgorici jun 2021.: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 10. do 12.juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Vašeg Kurs maderoterapije u Nikšiću : Kurs masaže - maderoterapija      OBUKA ZA  HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U NIKSICU 31. OKTOBRA I 1. NOVEMBRA  16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija, skripta, sertifikat  250 Biorezonantna dijagnostika u Valjevu i Arandjelovcu od 6. do 9. novembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Arandjelovcu  6. i 7. novembra. 2020. i u Valjevu 8. i 9. novembra  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se

Pitanja i odgovori o tretmanu hijaluronskom kisjelinom

 

Pitanja i odgovori

Dr Branka Krkljuš "Medrezon"

 


hijaluronskaŠta je hijaluronska kiselina - filer bora?

Fileri - Iza ove tehničke strane reči krije se jednostavan prevod .To su supstance za punjenje-bora na licu. Ne ulazeći sada u detalje šta sve može biti filer, nesumnjivo je da je hijaluronska kiselina najbezbedniji i po efektu najprirodniji filer. Vole je podjednako lekari i klijenti, obostrano uživajući u rezultatu, jer je efekat -dramatično podmladjujuće dobar o dovoljno trajan, od 6 meseci do godinu dana, pa i više, zavisno do veličine molekula i ravnoteže s enzimima koji je razgradjuju.

 

Zašto je hijaluronska kiselina pogodna za punjenje bora, usana i kožu lica uopšte?

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se već nalazi , pored ostalog i u našoj koži i daje joj neophodnu vlažnost i jedrinu. Trajanje hijaluronske kiseline u koži je deo procesa stvaranja i razlaganja, pri čemu je deca imaju najviše, otuda je njihova koža savršeno hidrirana i ispunjena, a s godinama, kod tanje kože, već je vidljivo posle tridesete, polako se gubi ravnoteža nastanka i razlaganja hijalurona u korist enzima koji je razlažu. Tu sad nastupa biorazgradivi hijaloronski gel , maksimalno sličan prirodnom i bezbedan, a dokaz za to su milioni intervencija u svetu.
To je HIJALURONSKA KISELINA.

 

Kad treba početi sa upotrebom hijaluronske kiseline za bore?

Već u tridesetim, moguće je. U četrdesetim- to je već praktično obavezno.U Medrezonu, kao početak, kad smatramo da treba, predlažemo da počnemo s Radiage liftingom. Radiotalasni lifting lica podstakne i zategne sopstveni kolagen i ispravi tanje bore i podigne lice, a posle se po potrebi dodaje filer jer je licu potrebna i hidriranost ili ispunjenje veće bore. Pravilo je što ranije, to bolje, to je manje materijala potrebno i više se čuva originalni izgled kože jer hijaluronska kiselina privlači na stotine molekula vode, a to znači i mladalačku jedrinu i bolju ishranu kože.

 

Ukoliko se jednom prestane sa dodavanjem hijaluronske kiseline, da li će lice propasti više nego da je nije bilo?

Odgovor je NE. To nije lice Dorijana Greja. Lice će biti više očuvano jer se bore nisu iscrtale.


Zato su potrebna samo dva uslova:
A)
Uraditi prve preventivne tretmane već u tridesetim sa prvim nagovešajem da će lice imati tendenciju da se bora( to se najbolje zna zapažajući lica roditelja, onog od kojeg ste nasledili kožu.
B)

Uraditi dobro prvu proceduru kad ste već došli sa borama. Postoje pravila koliko se filera stavlja u odredjene delove i ona su nastala iz dugogodišnjeg sumiranog iskustva pa svako vaše nastojanje da to pravilo podredite svom budžetu baš ne doprinosi uspehu.

Naravno, idealno je održavati lice povremenim dopunjavanjima.
Ukoliko se pravilno i bez štednje uradi prva procedura i postepeno doda hijalurona tako da efekat ispunjenosti bore bude poptun, posle je lakše održavati stanje sa manje utrošenog materijala.
Ipak, treba imati u vidu da je starenje kože uvek u toku, ali ova i druge procedure, ishrana i dodaci, sigurno doprinose lepšem izgledu različitom od izgleda naših roditelja u istim godinama.
Ukoliko se prestane sa filerom, bore će se postepeno pojaviti sa zakašnjenjem vremenski jednakim periodu trajanja nege filerom.

 

Da li su neophodne i druge procedure kad se primenjuje filer?


hijaluronPrimena filera ne isključuje druge procedure i u pitanju su individualne razlike.

To zavisi od stanja kože, zategnutosti, prethodne izloženosti suncu i uled toga propratne oštećenosti kože. Konačno, zavisi i od godina i mesta ubrizgavanja.
Naravno, može se desiti da je hijaluronski filer jedina procedura koja je potrebna da bi koža zasijala i da biste bili zadovoljni.

 

Hijaluronska kiselina - Filer i usne

Kad su usne u pitanju, jedan od prvih znakova starenja koji je vezan za pad hormona je istanjenje usana, naročito gornje, kao i sitne bore (pušačke, a dobijaju ih i nepušači).
Mala korekcija hijalurnoskim gelom daje sve: mladalačku hidriranost, poboljšava konture i sitne bore.
Naravno, hijaluronski filer se primenjuje i kod mladih devojaka i svih koji žele da koriguju izgled svojih usana.

 

 Kakva je ralika izmedju hijaluronske kiseline-gela i Botoksa?

Vrlo, vrlo velika. Po sastavu, načinu delovanja, načinu primene. Slično je što se ubrizgavaju, ali je način različit. Slična je i dramatičnost efekata, bore se stvarno ispravljaju.

Hijaluronska kiselina je filer, a botoks nije, on ne ispunjava, on samo umiruje preterano aktivne mišiće koji nesvesno rade.

Naravno, kad je sastav u pitanju ne postoje nikakve dodirne tačke.
Botoks (ime je ovde generalno na preparat botulinum toksina ) nije filer, botoks je toksin bakterije koji onemogućuje rad mišića ili grupe mišića na odredjeno vreme što čini da nestanu bore koje su nastale usled mimike, a koža mirnog lica se može regenerisati ukoliko je dovoljnio mlada i nije došlo do poptunog uništenja kolagena na dnu bora.

Bora se u svakom slučaju ispravlja.

Hijaluronski filer daje licu hidriranost, pa i kad je na vreme ubrizgan u boru, može je ispraviti i u nekim delovima (bore od nosa ka usnama), formirati jastučić koji onemogućava dalje stvaranje bore.

 

Botoks vs Filer


Jedno je slično, obe supstance licu daju dramatično pozitivno izmenjen izgled- svežine, nestanka bora, mirnoće,  tonusa, bilo da se više radi botoksom u gornjim delovima lica, a hijaluronom dole, mada, novi fileri i nove tehnike primene Botoksa dozvoljavaju primenu obeju supstanci na celom licu, vratu, dekolteu.Posebno je značajna primena za hijaluronskog gela-filera na koži ruku tj nadlanicama..

Kad god stanje, strpljenje ili finansije klijenta to dozvoljava- najdelotvorniji je skup procedura (Radiage, Botoks, hijaluronski filer ) mada i pojedniačno aplicirani mezo-filer ili kombinacije filera daju odličan rezultat i zadovoljstvo.

 

Koji se preparati koriste?

 

U Medrezonu najviše koristimo i Restilan i Teosyal preparate. To ne znači da se ne divimo i ne verujemo i druge preparate naprednih hijaluronskih filera. S redovnih pohadjanja kongresa znanja i informacije o novim pronalascima u polju filera ( najskoriji: Monte Karlo, Brisel) možemo samo da prenesemo poruku da su noviteti u ovom polju uveliko u praksi u evropskim zemljama i pitanje je dana kad će stići i u našu zemlju i u Medrezon.

 

 

Kako izgleda tretman sa hijaluronskom kiselinom?

 

Sam tretman je dosta kratak, kolilko je potrebno da se ubrizga odgovarajuća količina filera. Tome prethodi, upoznavanje, razgovor, sagledavanje želja , mogućnosti i stvarnih potreba. Posle anestezije koja može biti krema koja treba da odstoji najmanje 20 minuta pristupa se ubrizgavanju filera. Efekat je odmah vidljiv, mada može biti maskiran blagim otokom koji je prirodna reakcija na samu proceduru koji može trajati par dana i polako nestaje. Istovremeno i sama hijaluronska kiselina se stapa sa vašim tkivom, privlačeći vodu postaje stalni ( do godinu dana) sastojak vaše kože. Nekad se dosta efekta gubi i posle 2 nedelje treba da se vidite sa vašim doktorom da se eventualno još nešto popravi. Vrlo je važno u početku staviti dovoljno hijalruonske kiseline da bi efekat bio pravi. S druge strane, ne treba ni preterati jer ste možda nekad videli nekog npr. estradne zvezde, koje deluju , žargonski rečeno, preuradjeno.

 

Kako mogu da izgledam tako dobro kao estradna zvezda mojih godina? :)

Nekad ono što ste videli na fotografijama znači da su odredjeni ljudi bili izdašni u svojim investicijama kad je u pitanju ispunjavanje bora filerom, a nekad je to jednostavno čuveni kompjuterski program PHOTOSHOP.
Vaš doktor treba da vam kaže gde je tu granica mogućeg.
Posle tretmana je dobro staviti hladni oblog i blaga masaža.

 

HIJALURONSKA KISELINA I USNE


Trajni efekat privlačenja većim i senzualnijim usnama se postiže hijaluronskom kiselinom koju treba s vremena na vreme dopunjavati. Efekat je u stvari trajan u vremenu od 6 meseci do godinu dana, što je vrlo individalno.

Podmlađivanje usana

Kad su usne u pitanju, jedan od prvih znakova starenja koji je vezan za pad hormona je istanjenje usana, naročito gornje, kao i sitne bore (pušačke, a dobijaju ih i nepušači).
Mala korekcija hijalurnoskim gelom daje sve: mladalačku hidriranost, poboljšava konture i sitne bore.
Naravno, hijaluronski filer se primenjuje i kod mladih devojaka i svih koji žele da koriguju izgled svojih usana.

Mogu li se usne izmijeniti po želji?

Usne se mogu izmeniti u veličini i obimu samo toliko koliko anatomija i izgled usana to dozvoljavaju. Nekad, u slučaju tankih usana moguće je malo izdići usnu, učiniti je za nijansu ispunjenijom, ali prakično je nemoguće izmeniti im oblik.
Pune usne mogu biti još punije i vrlo senzualne, manje i tanke usne mogu se naglasiti.

Može li se uraditi proba budućeg izgleda usana?

Nekad je preporučljivo uraditi probu budućeg izgleda. DA. To će trajati jedno veče i dati vam ideju kako možete izgledati sledećih 6 meseci do godinu dana koliko se smatra da hijaluronski filer može izdržati što uglavnom zavisi od pokretljivosti vaših usana i individualne absorpcije hijalurona.

Kontakt: 

www.medrezon.com

 

 
Share

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN