MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Hipnoza sa Danielom Lukic od 20. do 22. septembra u Podgorici: Daniela Lukić, hipnoterapeut  iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 20. do 22. septembra u Podgorici   AKO ŽELITE DA SE OSOBODITE STRAHOVA, NERVOZE, TREME, NESANICE, EMOCIONALNIH PROBLEMA i sličnih smetnji, Biorezonantna dijagnostika u Podgorici od 18. do 20. septembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 18. do 20. septembra    Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Obuka za brazilsku maderoterapiju u Podgorici 19. i 20. septembra: Obuka za brazilsku maderoterapiju u Podgorici 19. i 20. septembra   Obuka traje 2 dana, 16 sati ukupno, subota i nedelja od 10 do 18h Sve polaznice obuke dobijaju i sertifikat i set za Biorezonantna dijagnostika u Smederevu 19. i 20. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Smederevu 19. i 20. avgusta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Vašeg Ženomrzac - vješti manipulator - kako ga prepoznati: Pre nego što pružimo detaljan opis muškaraca koji mrze žene i ponašanja kojima pribegava kako bi stekao potpunu kontrolu nad svojom partnerkom, smatramo da je važno da se osvrnemo i Kurs Transcendentalne meditacije u Beogradu od 23. do 27. jula: Kurs Transcendentalne meditacije u Beogradu od 23. do 27. jula   "Dobrobiti koje donosi primena ove tehnike počinju da se pojavljuju momentalno, od prve meditacije. Nije potrebno da čekamo da prođu nedelje, Kursevi za specijalne kozmetičke tretmane u Podgorici: Kursevi za najpopularnije i najdjelotvornije tehnike podmladjivanja, Hijaluron pen, Dermapen i BB Glow, održaće se u Podgorici 5 i 6. septembra Informacije na 067 535 705 ili Viber 067 385 157   Edukator: Petrović Biorezonantna dijagnostika u Banja Luci : Biorezonantna dijagnostika i terapija u Banja Luci od 18. do 20.septembra Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine. Informacije na  00382 67 535 705 ili na Viber 00382 67 385 157       Primenom dva Biorezonantna dijagnostika u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Kraljevu od 16. do 18. 2020. i u Vrnjackoj Banji 18. do 20. avgusta   Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi Kurs depilacije i kurs za manikir i pedikir u Baru i Podgorici:     Kurs u Baru 23. i 24. maja  Kurs u Podgorici 30. i 31. maja     KURS DEPILACIJE   Na kursu radimo sledeće:  - odnos sa klijentima  - higijena  - priprema prema tipu kože  - upoznavanje sa priborom i materijalom za

O mezoterapiji

Mezoterapija je savremena nehirurška metoda unošenja raznovrsnih koktela i aktivnih supstanci u srednji sloj kože, koji se zove mezoderm. Kokteli se unose preko kože, u cilju podmlađivanja, regeneracije i usporavanja starenja. To je neinvazivna, bezbolna, bezbjedna metoda kojiom se nadoknađuju svi aktivni sastojci koji nedostaju koži. U mezoderm se unose hidrosolubilni (rastvorljivi u vodi) preparati, pomoću specijalnih aparata za mezoterapiju, takozvanim transdermalnim putem, pomoću aquaforeze.

 

Razvojni put mezoterapije


Od kad je prije dvadesetak godina, francuska akademija nauka mezoterapiju uvrstila u svoj program, počinje njena ekspanzija u kozmetici. Sve je počelo tako što je jedan francuski ljekar dok je davao pacijentu anesteziju, primijetio da se na tom mjestu poboljšava stanje kože. Od tada do nedavno, koristio se taj klasični način, gdje je ljekar, ubodima igle na svaka 2 kvadratna centimetra, lokalno ubrizgavao male količine određenih aktivnih sastojaka u mezoderm, u zavisnosti od efekta koji je želio da postigne.
Ekspanziju ove metode u kozmetici usporavale su neke nus pojave, koje su bile njen propratni dio. To su bile sitne tačkice koje su se javljale na mjestu uboda iglom, zatim otoci i podlivi koji su trajali po nekoliko dana. Pored ovih i neki zdravstveni problemi su bili prepreka za mezoterapiju, a izlaganje suncu je bilo ograničeno.
Nauka se pobrinula, da za kozmetičku industriju napravi aparat, koji je moderna, bezbjedna, neinvazivna, bezbolna alternativa klasičnoj mezoterapiji. To je najnoviji revolucionarni pronalazak, kojim se preko kože unose bioaktivne supstance u mezoderm transdermalno, putem akvaforeze. Ovaj pronalazak nauke, pokazao se izuzetno efikasan. Poslije njega nema nikakvih neželjenih efekata i nije potrebno vrijeme oporavka.


Akvaforeza ili klasična mezoterapija?


Radi se o metodama koje imaju isti cilj, a to je prenos hranjivih sastojaka kroz kožu, koji se provode na drugačiji način. Obije metode su učinkovite i podjednako dobre. Svaka od tih metoda ima i mane i nedostatke. Jedna od prednosti akvaforeze u odnosu na klasičnu mezoterapiju je primjena električne energije, što znatno poboljšava rezultate, a nema oštećenja površinskog sloja kože, te klijent nema nikakvih radnih ni društvenih ograničenja


Mezoterapija Akvaforezom - metoda izbora


Akvaforeza je tehnologija koja koristi električnu energiju kako bi ubacila određene sastojke kroz kožu. Pod djelovanjem električne energije na kožu mijenjaju se karakteristike te se omogućava prolaz preparata koji u drugim okolnostima ne bi mogli proći kroz kožu. Ovo se postiže otvaranjem određenih kanala u koži pod uticajem električne energije, koji su inače zatvoreni. Metoda je alternativa unosu koktela kroz kožu putem injekcije koja je do sada bila glavni način unosa preparata. Zahvaljujući akvaforezi od sada se može primjenjivati i mezoterapija bez igle. Ova metoda, u mnogim slučajevima postaje metoda izbora, jer pomoću aparata možemo u mezoderm da unosemo sve hidrosolubilne aktivne materije i supstance koje imaju sposobnost prenošenja elektroporacijom, i sve ostale supstance, koje smo ranije ubrizgavali iglom. Ovaj pronalazak se pokazao kao izuzetno efikasan, bezbjedan, bezbolan tretman, ne zahtijeva nije potrebno vrijeme oporavka, nema nikakvih neželjenih efekata.


O načinu primjene i djelovanju


Suština metode je primjena 7 različitih vrsta struje koje mijenjaju karakteristike kože. Cilj je otvaranje kanala kože pomoću kojih ćelije komuniciraju jer su u normalnim uslovima ti kanali zatvoreni. Kada struja prolazi kožom, ti kanali su otvoreni i možemo ubacivati razne supstance u cilju podmlađivanja kože, smanjenja bora, uklanjanja celulita i masnih naslaga. Struja stimuliše mišiće te izaziva njihovo grčenje, što se može uporediti s tjelesnom aktivnošću. Akvaforeza je ujedno i neka vrsta tjelesne vježbe za mišiće, jer za vrijeme tretmana osjećate kako vaši mišići rade. Neke osobe imaju osjećaj umora kao da su se bavile nekom tjelesnom aktivnošću.


Kako izgleda tretman?

Prvo se pripremi ampula u kojoj se nalaze pripremljeni i strogo kontrolisani preparati koji se ubacuju kroz kožu. Tretman započinje pripremom kože. Masažnim pokretima pokrenemo limfnu drenažu, cirkulaciju i metabolizam. Taj dio pripreme je vrlo ugodan za klijenta, opusti ga, pa je tretman mnogo ugodniji od onog tradicionalnog. Nekad, tj. u pojedinim slučajevima, prije aqvaforeze uradimo tretman laserom ili IPL aparatom. Nakon lasera ili masaže, počinju se pomoću struje ubacivati kokteli kroz kožu. Što je veća jačina struje, to se bolje i više kroz kožu ubacuju hranjivi sastojci, pa je rezultat bolji. Na tretiranom dijelu se prelazi posebnim aplikatorom iz kojeg se po koži istiskuje smjesa pripremljenih koktela po površini kože i tako ubacuju sastojci kroz kožu. Kod novih, savremenih aparata nema ograničenja, pa se mogu raditi cijele regije u jednom tretmanu. Kao na primjer: lice s vratom, nadlaktice sa trbuhom, prednja i zadnja strana bedara sa nadkoljenicama istovremeno.

 


Koje se materije koriste kod akvaforeze?


Koriste se razni sastojci u zavisnosti da li je svrha metode pomlađivanje, zatezanje, vlaženje, uklanjanje celulita ili masnih naslaga. Kod pomlađivanja koriste se vitamini, minerali i materije koje pokreću metabolizam, te podstiču stvaranje novog kolagena i podmladjuju kožuKod uklanjanja celulita i masnih naslaga koriste se brojni sastojci, poput acetil karnitina, kofeina, fosfatilholina... masne kiseline koje razbijaju masne ćelije, podstiču metabolizam, ubrzavaju cirkulaciju i limfnu drenažu.


Što je cilj tretmana?


Kokteli koji se ubacuju jačaju metabolizam, te stvaraju novi kolagen, što poboljšava izgled i kvalitet kože. U trenutku se uklanjaju znaci umora i beživotni izgled lica. Zapaženo je da se kod većeg broja ljudi ujedno smanjuje i pigmentacija lica, iako metoda nije za to predviđena. Rezultati se vide već nakon prvog tretmana, kada lice odmah izgleda svježije. Metoda se preporučuje nakon 30-ih godina preventivno, pa dalje, do kraja zivota bez ograničenja.


Djelovi tijela koji se tretiraju su:


- Lice i vrat
- Nadlaktica
- Trbuh
- Stražnjica
- Butine
Ovom novom metodom, pomoću aparata, mogu da se tretiraju bore, akne, rozacea, ožiljci, strije, kapilari, pjege kao i koža na rukama. Mezoterapija se pokazala kao veoma uspješna metoda i kod rešavanja problema celulita, opuštene kože i masnih naslagaMezoterapija aparatom postaje metoda izbora kod starenja kože lica, vrata, ruku i smanjenog tonusa. Kod tretiranja tijela, masnih naslaga, celulita, naročito kod narandžine kore. Kokteli poboljšavaju mikrocirkulaciju, ubrzavaju lipolizu i popravljaju opšte stanje kože. Mezoterapija Aqvaforezom, pored kavitacije zauzima vodeće mjesto u poboljšanju regeneracije, izgleda i opšteg stanja kože. Najbolji rezultati su se pokazali kad mezoterapiju kombinujemo sa drugim anticelulit programima. To su osim kavitacije i vakum programi, detoksikacija, limfna drenaža, alge, ljekovita glina, gipsane bermude i dr. Vrste supstanci, takozvani kokteli se određuju po strogo utvrđenim pravilima u zavisnosti od mjesta i problema koji želimo da tretiramo, stanja kože i efekta koji želimo da postignemo.


Rezultati mezoterapije


Efekti mezoterapije su vidljivi već nakon prvog tretmana, bilo da se radi o licu ili o tijelu. Broj tretmana zavisi od stanja kože, navika svake osobe pojedinačno, godina starosti, načina života, ishrane i od toga koliko često ta osoba posjećuje svog kozmetičara, jer je mezoterapiju najbolje kombinovati sa drugim kozmetičkim procedurama.

Sloba Bubanja,

Beauty centar Estebel

 

 
Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 16 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN