MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Kursevi klasične i brazilske maderoterapije u Podgorici: Obuka za brazilsku i klasičnu maderoterapiju u Podgorici 12. i 13.   i   16. i 17. aprila   Obuka se radi dva dana,  od 10 do 18h, teorijski dio i praktični rad na modelu. Sve Tanja Taubner: roman PETLJE: "Svako u sebi nosi posebnost, autentičnost, ono nešto po čemu je jedinstven i svoj. Svako. Ono što autentičnost guši, mogu biti brojne stvari. Strah, recimo, nesigurnost, zabrane. Ko zna čega Biorezonantna dijagnostika u Podgorici : Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 9. do 11. decembra  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Kurs maderoterapije u Nikšiću : Kurs masaže - maderoterapija      OBUKA ZA  HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U NIKSICU 31. OKTOBRA I 1. NOVEMBRA  16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija, skripta, sertifikat  250 Biorezonantna dijagnostika u Valjevu i Arandjelovcu od 6. do 9. novembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Arandjelovcu  6. i 7. novembra. 2020. i u Valjevu 8. i 9. novembra  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se Kurs mikropigmentacije - Puder obrve u Podgorici 7. novembra: POWDER BROWS EDUKACIJA u Podgorici 7. novembra EDUKACIJA TRAJNE ŠMINKE OBRVA - PUDER OBRVE u Podgorici - akcijska i trenutno najpovoljnija cijena obuke!     Edukaciju vodi Emilija Dugić, profesionalni artist trajne šminke, vlasnica Hipnoza sa Danielom Lukic u Podgorici: Daniela Lukić, hipnoterapeut  iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane 19. i 20. oktobra u Podgorici   AKO ŽELITE DA SE OSOBODITE STRAHOVA, NERVOZE, TREME, NESANICE, EMOCIONALNIH PROBLEMA i sličnih smetnji, onda Biorezonantna dijagnostika u Podgorici od 5. do 8. aprila : Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 5. do 8. aprila   Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Obuka za brazilsku maderoterapiju u Podgorici 3. i 4. oktobra: Obuka za brazilsku maderoterapiju u Podgorici 3. i 4. oktobra   Obuka traje 2 dana, 16 sati ukupno, subota i nedelja od 10 do 18h Sve polaznice obuke dobijaju i sertifikat i set za Biorezonantna dijagnostika u Smederevu 19. i 20. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Smederevu 19. i 20. avgusta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Vašeg

Ljekovita svojstva suvog voća

Prekomjerno konzumiranje šećera možemo izbjeći korištenjem suvog voća koji svojom slatkoćom i ukusom čine poslastice ukusnijima ali i zdravijima. Ne samo što je bogat izvor prirodnog šećera, nego je suvo voće puno enzima, vitamina, fruktoze i minerala. Sadržaj minerala, posebno kalcijuma i gvožđa u suvom voću je veći nego u svježem pa se smatraju veoma bitnim u ishrani.

 

Kod sušenog voća odstranjuje se vlaga, ali svi hranjivi sastojci ostaju. Ukus je isti ili intenzivniji, jer su sušene namirnice zapravo koncentrat hranjivih sastojaka. Sušeno voće se ne kvari ako je pravilno osušeno i uskladišteno.


Metoda sušenja voća


Sušenje namirnica je najstariji i najzdraviji način konzerviranja hrane. Suši se na prozračnom i toplom mjestu, tako da dođe do isparavanja vode, a ne fermentacije. Ako ga sušite u pećnici, temperatura mora biti do 50 stepena C jer se na višim temperaturama uništavaju vitamini i smanjuje udio hranjivih i korisnih sastojaka za naše tijelo.


Vrlo je kalorično i energetski nabijeno pa ga je dobro jesti za doručak, uz orašaste plodove.  

Važno je znati na koji se način voće sušilo jer se u modernoj prehrambenoj industriji često koristi sumpor ili neki gasovi koji se ne deklarišu, a služe za zaštitu proizvoda od moljaca i drugih štetočina, za očuvanje prirodne boje i konzervisanje.

Veća količina sumpora može prouzrokovati znakove trovanja kao što su glavobolja, mučnina, nadutost i slične neugodnosti. Iz tog razloga je najsigurnije da sami sušimo voće ili kupujemo od bio proizvođača.

Ukoliko primijetite bjelkasti talog na suhom voću, to je samo kristalizovani šećer.

 


Vrste


GROŽĐICE


Od svog svježeg voća, grožđe je najbogatije ugljenim hidratima, tako da kroz njega možemo dobiti znatnu količinu energije. Bogato je mnogim hranjivim materijama i veoma zdravo, sadrži zaštitne  materije poput resveratrola, a crno grožđe sadrži i isoflavone.

Samo određene sorte grožđa se suše čime se dobivaju grožđice, koje su još koncentrisanije u svom bogatstvu različitih hranjivih sastojaka.
Kako bi poboljšali krvnu sliku i povećali nivo hemoglobina u krvi, uzmite 5 grožđica crnog grožđa i 5 badema, i preko noći ih namočite u vodi. Ujutro pojedite. Hemoglobin je sastojak eritrocita crvenih krvnih zrnaca koji  distribuira kiseonik do svih tkiva i organa. Smanjenje hemoglobina dovodi do anemije i malaksalosti.

 

MARELICE


Plodovi marelice sadrže znatne količine vitamina A koji je poznat kao snažan antioksidans i zaštitnik od degenerativnih poremećaja. Sadrže i mnoge vitamine B skupine, vitamin C te minerale kalcij, fosfor i kalij. Sve te hranjive tvari su još koncentrisanije u suvim marelicama. Tako se, sušenjem 100 grama marelica količina vitamina A povećava sa 2600 IJ na 7000 IJ vitamina. Suve marelice su takođe veoma korisne za anemične osobe i zahvaljujući njihovoj izrazito visokoj koncentraciji gvožđa.

 

SUVE ŠLJIVE


Suve šljive su posebno bogate vitaminom A, riboflavinom i vitaminom C, te kalcijumom i magnezijumom, te mogu poslužiti i kao prirodan laksativ. Stoga se mogu koristiti kod slučajeva zatvora, naročito kod male djece i kod starijih ljudi.

 

URME


Urme su veoma bogate različitim vitaminima i mineralima među kojima se posebno ističu vitamin B1, B5 i folna kiselina, te kalcijum, magnezijum, pa čak i gvožđe. Taj je plod izrazito sladak (u svježem stanju sadrži 55% šećera, koji se sušenjem znatno koncentriše).  Predstavljaju odličan prirodan izvor energije koji brzo daju snagu, bez kasnijeg pada koncentracije šećera u krvi.


Kolač sa suvim voćem 


Napravite za ove praznike ukusan kolač sa sušenim voćem.


A evo i recepta!


Sastojci


3 jaja
3 šolje brasna
1 1/2 šolje šećera
1 šoljica ulja
1 šolja mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilin sećer
grožđice, sjeckani orasi, kakao, suho voće...


Priprema:


1. Umutite jaja i šećer, a potom dodajte ulje, mlijeko, vanilin šećer, prašak za pecivo i na kraju brašno. (Veličina šolje koja se koristi je od 2 dcl.)


2. U smjesu ručno umiješajte grožđice, sjeckane orahe, suho voće ili nešto drugo po želji. Ukoliko želite, u polovinu smjese možete staviti kakao.


3. Ako stavljate kakao, prvo u kalup izlijte svjetlu smjesu, a onda u ostatak stavite kakao, umiješajte i prelijte preko svijetle smjese.


4. Pecite na 190 C oko 1h.

Kolač je gotov kada se lagano odvoji od krajeva kalupa, a možete ga testirati i ubodom čačkalice. Ako na njoj još ostaje tijesta kolač se još mora peći, ako čačkalica ostane ista kao i prije nego ste ju uboli u tijesto onda je kolač gotov.

Autor: Marijana Brodarić

© Copyright Park Božanske Energije, Zagreb

01/29 81 421 ili mobitel: 091/16 17 540; (od 11 do 14 sati)

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ;
Facebook stranica: Divine Energy Park

www.divineenergypark.org

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 37 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN