MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici 31. maja i 1. juna:  Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici 31. maja i 1. juna.  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Postanite sertifikovani REIKI praktičar 26. maja u Cirihu:     OBUKA za Medical REIKI metodu 26. maja u Cirihu Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki Obuka za REIKI metodu 12. maja u Subotici:     OBUKA za Medical REIKI metodu 12. maja u Subotici Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki Retreat za žene na moru od 8. do 14. juna 2018.: Retreat za žene na moru8-14 juni 2018, Ljuta kod Kotora   Kombinacija iz snova – letovanje u prelepom ambijentu kamene vile na samoj obali mora u mirnom mestu Ljuta u srcu Boke Radionica - Promijenite život hipnozom i autohipnozom - u Podgorici 29. aprila: RADIONICA "PROMENITE ŽIVOT HIPNOZOM I AUTOHIPNOZOM" u Podgorici u nedelju 29. aprila    Promenite svoj um savremenom hipnozom i samohipnozom!     Upoznajte se sa tehnikama hipnoze i autohipnoze, zagospodarite svojim umom, preuzmite kormilo vašeg Besplatno predavanje o Transcendentalnoj meditaciji u Podgorici 31.marta: Besplatno uvodno predavanje o Transcendentalnoj meditaciji u Podgorici u subotu, 31. marta. U sali hotela "New star", u ul. Kralja Nikole 106 Predavanje je od 16h do 17.30h Predavac je Ljubomir Kojo iz Postanite sertifikovani Reiki praktičar 27. i 28. aprila u Ljubljani:     OBUKA za Medical REIKI metodu 27. i 8. aprila u LJUBLJANI Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da Pulsna dijagnostika: srčani ritam otkriva uzroke oboljenja: "Puls se očitava polaganjem tri prsta, kažiprsta, srednjeg i domalog prsta, na radijalnu arteriju ispod šake. Kod muškaraca se to radi na desnoj a kod žena na levoj ruci. U Edina Omeragić: Ovdje sam da pomognem drugima: Ko sam ja   Moje ime je Edina Omeragic, 37 mi je godina i zivim duzi niz godina u inostranstvu, a u Puli (Hrvatska) sam rodjena. Moji roditelji su me u inostranstvo Postanite sertifikovani REIKI praktičar 28. aprila u Temišvaru:     OBUKA za Medical REIKI metodu 28. aprila u Temišvatu Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki

Jogi Fabijan: Nije sirova hrana za svakoga

 

Mislim da je krajnje vreme da se razmotri taj mit o sirovoj hrani. Pokušaću da to učinim iz ugla gledanja da je hrana najbolji lek. Korićenje lekova i - u manjoj meri - čajeva su samo jedan vid lečenja i možemo ih primenjivati dok nas ne stignu nuzefekti. Međutim, hrana je nasigurniji način lečenja jer jedemo svaki dan i to celog života. U tome je veličina Hipokratove maksime „da nam htrana bude lek i da nam lek bude hrana". Zato kada jedemo ono što je dobro za nas, održavamo dobro zdravlje i lečimo se; lečenje hranom je holistički pristup zdravlju.

E, iz mnogih razloga danas sedam od deset ljudi ima slab metabolizam. To je pre svega zbog masne, presne, procesuirane i „hladne" hrane što u kombinaciji sa stresnim načinom života dovodi do sporog metabolizma koji opet stvara preveliku kilažu, holeseterol i razne bolesti.

Kako izbrati koju hranu jesti, koja hrana da ti bude lek?

Za tačan odgovor na ovo pitanje je vrlo zanimljiva videti razliku u pristupu hrani na Zapadu i na Istoku. Nutricionizam Zapada je opsednut „super hranom" koju bi onda svi trebali jesti, dakle, nezavisno od tipa čoveka. Nutricionisti, a i svi mi, smo prepuni znanja o proteinima, šećerima, vitaminima, mineralima i svemu tome a ne vodimo računa kom tipu čoveka pripadamo.

Nećemo sada imati vremena da ulazimo u tipove čoveka prema Ajurvedi ili Kineskoj tradicionalnoj medicini ali ćemo ovde dati simptome slabog metabolizma:

- Osećaš nelagodnost u stomaku posle jela

- Proveri jezik ujutru i vidi da li imaš otiske zuba sa strane jezika 

- Da li ti je posle stolice potrebno da upotrebiš više od jednog listića toalet papira?

 

Ako imaš te simptome, trebaš preduzeti sledeće korake:

- Smanjiti ili ukinuti hladna pića i hranu

- Jesti više kuvane nego presne hrane

- Piti kafu i/ili čaj na pun a ne na prazan stomak

- I izbegavati „hladnu" hranu. Ovo je možda nov koncept za neke od vas pa da kažem par reči. Hladna (jin) hrana je ona koja raste na manje sunca, koja je slana, nemasna, bogata kalijumom, sočna i vlažna. Na primer: banana, grejpfrut, ananas, jabuke, kruške, lubenica, paradajz, krastavac, jagode, rotkvice, brokoli, karfiol, tikvice, mahunarke, ječam, jogurt, belance, so, itd, itd.

Već hiljade godina čovek jede kuvanu hranu i propagiranje sirove hrane bez obzira na tip čoveka ide na ruku samo prodavcima knjiga o sirovoj hrani.

Ono što je blagoslov sirove hrane to su – enzimi. Njih ima jako puno vrsta i nalaze se u svežoj, sirovoj hrani i oni su zaista „činioci života". Ima ih najviše u svežim klicama ali to ne znači da trebamo jesti samo sirovu hranu ili samo klice. Možemo, ako nemamo ni jedan od gorenavedenih simptoma.

Jako je važno da oni koji propagiraju sirovu hranu, provere na sebi - iskreno i bez predrasuda - da li se dobro osećaju; da provere ne da li nisu bolesni, nego da li su ZDRAVI (zdravlje nije odsutvo bolesti). Ukoliko im takav način ishrane nije doneo celovito i vibrantno zdravlje, onda bolje da ispitaju mogučnost nekih prilagođavanja.

Opasno je zbog ega zavaravati i sebe i druge.

Što se mene tiče, jako volim voće i jedem ga sveže ali povrće više volim kuvano, tako da sam spontano našao ravnotežu. Pošto sam i proizvođač svežih klica, jedem ih svakodnevno ali se ne hranim njima.

Jogi Fabijan

www.joga.rs

 

 

Share

 

 

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 95 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN