MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Feng shui 10 da i ne, prvi dio

Feng Shui praksa je raznovrsna i slojevita, sa mnogo škola i različitim perspektivama. Na Istoku je tradicija da se ova vještina uči direktno od majstora, koji nasleđuju ili na drugi način slijede linije starih majstora, premda se u zadnje vrijeme klasični Feng Shui podučava čak i na univerzitetima u Hongkongu i Singapuru (Singapore Polytechnic).

Nakon što je prije nekoliko godina izgubio značajnog klijenta iz Azije, navodno zbog toga što njegovo zdanje nije bilo sagrađeno i uređeno po principima klasičnog Feng Shuija, Donald Trump je odlučio da i sam isproba Feng Shui na djelu. Ubrzo, pronašao je odgovarajućeg majstora koji mu je analizirao prostor i napravio neophodna podešavanja.

Iako je Feng Shui tokom poslednjih deset godina postao izuzetno popularan na zapadu, paradoksalno se o ovoj metodi danas zna uglavnom isto koliko i prije  deset godina. Ono malo znanja što je stizalo sa tradicionalno zatvorenog Istoka, rado je na zapadu bilo ogrnuto ruhom new age-a, kako od strane pojedinaca željnih znanja, tako i od onih željnih brze zarade.

Od davnina pa naovamo, još uvijek važi staro pravilo, a to je da život čovjeka prate 3 vrste „sreće" ili energija: energija neba (vrijeme, tajanstveni kosmički uticaji), energija tla (Feng Shui) i energija čovjeka (naša ljubaznost, ispravnost, moralnost, želja za znanjem, dobra djela koja činimo i sl.). Rođenjem smo dobili energiju koja je zacrtana u našim genima; pored toga, još uvijek postoji slobodna volja da se odlučuje, uči i primjenjuje naučeno, te i da se angažuje neko ko će stručno i ozbiljno da odradi Feng Shui konsultaciju; ipak, čak i kada se to završi, individua ostaje sama sa sobom, pa joj ne preostaje ništa drugo no da radi na sebi tako da jednog dana postane - bolji i kvalitetniji čovjek.

1. Feng Shui je instant metoda

NETAČNO

Feng Shui NIJE instant metoda; preciznije rečeno - autentični kineski Feng Shui to nije. Na žalost, čak i oni koji vjeruju da se bave Feng Shuijem i koriste kolokvijalno ovaj izraz, zapravo se bave nekom vrstom ''energetskog podešavanja prostora'', varijacijom new age metoda, često i ne znajući da ono što rade nije Feng Shui, već nešto sasvim drugo. Najčešće se dešava da oni nikada nisu čak ni sreli pravog majstora klasičnog kineskog Feng Shuija, te da su znanje stekli čitajući knjige i da u praksi primjenjuju ono što su negdje pročitali ili - čuli od drugih. Da bi se izbjegle greške, potrebno je postaviti dva pitanja svima koji vjeruju da se bave Feng Shuijem:

•     Gdje ste vi to učili? Čime se vi, zapravo bavite, hoćete li mi malo detaljnije objasniti?

Reputacija koju je Feng Shui stekao na zapadu nije do metode, već prije svega do  ljudi. Želja da se živi bolje i kvalitetnije a da se pri tome ne plati cijena za to, nije realna zato što mi skoro uvijek dobijemo onoliko koliko i platimo. Napredak bez ulaganja i truda nije moguć, a kada prestanemo da vjerujemo u edukaciju i usavršavanje, desi se da zastanemo i zaglavimo se negdje na svom putu.

2. Feng Shui primjenjuju manje obrazovani ljudi.

NETAČNO

Baš naprotiv, klasični kineski Feng Shui primjenjuju prije svega obrazovani i odlično informisani ljudi, koji znaju da se radi o složenoj nauci; oni takođe znaju da se klasični Kineski Feng Shui dugo uči a često poznaju i istorijat nastanka ove metode kao i njenu dugu tradiciju. Kao racionalnim i praktičnim ljudima, stalo im je da iskoriste postojeće kapacitete svog prostora, zaposlenih i samog biznisa do maksimuma.

 

3. Feng Shui je preko 4000 godina stara metoda.

TAČNO

Klasični kineski Feng Shui jeste metoda čija se starost procjenjuje i na više od 5000 godina. Pošto su ljudi uvijek zavisili od tla, mnoge civilizacije su bile posvećene istraživanju načina na koje bi mogli da prežive i unaprijede svakodnevni život (blizina vode, uzvišenja koja bi zaštitila od hladnih vjetrova i neprijatelja). Ipak, samo je kineska civilizacija preživjela do danas, skupa sa znanjima koja su plod hiljadugodišnjih istraživanja. Njihova znanja su dobacila toliko daleko i duboko, da su oni stremili ne samo da pronađu boravište za sebe, već i da pronađu posebna mjesta koje će i njihovim potomcima obezbijediti boljitak i stabilnost.

U prvo vrijeme, sva znanja su bila rezervisana za cara i njegove ministre, a Feng Shui je primjenjivan da bi se orijentisale prije svega spiritualno značajne strukture. kao što su hramovi. Kasnije, Feng Shui je počeo da bude primjenjivan da bi se na najpovoljniji mogući način orijentisala i mjesta za boravak i druge građevine. Povoljnost je određivana na osnovu geografskih elemenata lokacije, kao što su vode i uzvišenja, ali i na osnovu pravaca kompasa, vremenskih perioda, uticaja zvijezda... Klasični Feng Shui je vremenom izrastao u složenu i slojevitu nauku, koja je potkrijepljena sistematizovanim znanjem naslijeđenim u knjigama očeva Feng Shuija, kao što su Guo Pu, Yang Gong i Lai Pu Yi. Većina savremenih majstora ove vještine slijedi i prenosi znanje Yang Gong-a i Lai Pu Yi-a.

4. Klasični kineski feng shui se primarno bavi energijom tla - zemlje. Osnovni instrument u klasičnom kineskom Feng Shuiju jeste specijalni kompas, Luo Pan.

TAČNO

Energija (zemlje) nije svuda ista, a njen se kvalitet može ustanoviti geomag- netnim kompasom. Energija tla varira na svom putu ispod površine zemlje, i potrebno joj je vrijeme da sazri i okolnosti da se nakupi. Kada je ima u obilju i kada izlazi na površinu na tačno određeni način, ona može da bude izuzetno iscjeljujuća i da obezbijedi po- rodicama koje tu žive, tokom mnogih generacija, velike dobrobiti, prije svega dobro zdravlje i sreću. Mjesta sa obiljem energije tla su poznata i kao mjesta koja nas opuštaju i iscjeljuju, na kojima se osjećamo prijatno i ispunjeni energijom.

Da bi se utvrdili kvalitet i kvantitet energije tla i voda na određenom području, uobičajeno se koristi tradicionalni geomantski instrument, kompas Luo Pan. Luo Pan je nalik običnom kompasu utoliko što pokazuje pravce sa preciznošću do jednog stepena, iako se po svim drugim karakteristikama - razlikuje. Naime, u ovom kompasu koji se nalazi na drvenoj ploči, nalaze se krugovi u kojima su, na kineskom jeziku, ugravirane mnogobrojne formule; „čitajući" ih, ekspert sa velikom preciznošću može da proceni povoljnost određene lokacije i prostora.

5. Efekti primjene Feng Shuija su momentalni i snažni.

NETAČNO I TAČNO

Premda adekvatna primjena klasičnog kineskog Feng Shuija zaista može da donese injekciju energije u jedan životni ili poslovni prostor, u praksi se ipak ne teži brzim efektima već se prije svega insistira na stalnoj snabdevenosti prostora energijom, Ch'i, kao što se teži i postizanju usklađenosti između prostora i njegovih korisnika. Naravno, postoje određene stare i do skora dobro čuvane metode koje se ko- riste za „aktiviranje" prostora, a svode se na primjenu određenih formula klasičnog Feng Shuija sa metodama odabira najboljeg datuma i formulama Yi Jinga, kojima se može postići precizno usmjereni brzi efekat.

Snežana Tufegdžić Althea je majstor klasičnog kineskog Feng Shuija i autor više knjiga. Profesionalno se bavi pružanjem Feng Shui konsultacija za životni i poslovni prostor, kao i Date Selection i Ba Zi Destiny Reading konsultacijama. Više informacija o Feng Shuiju možete potražiti na site-ovima: www.classicallyfengshuied.com, www. feng-shui.in.rs, kao i na blogu www.classicalyfengshuied.blogspot.com

Informacije u vezi zakazivanja +381 63 8021 971 (12-17h) ili mailom: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Share

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 42 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN