MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Uvod u feng shui

 

Feng shui je vještina uređenja prostora u kojem živimo i(li) radimo. Primarni cilj ove vještine je uspostavljanje harmonije sa okruženjem.
Feng shui je nastao u Kini. Njegova primjena na Istoku ima veoma dugu tradiciju. Ova vještina nas uči važnosti življenja u skladu sa energijom kojom smo okruženi i čiji smo sastavni dio. Ta energija ima različite nazive, pa se u Kini naziva či, u Japanu ki, u Indiji prana...Či, tj. energija je u nama i svuda oko nas.

 

 

 

Jin i jang

Postoje dva osnovna oblika energije: jin i jang. Njihovo međusobno preplitanje i odmjer se najlakše shvata kroz simbol tai chi (osnovna energija). Tai chi je poznatiji kao simbol jin-jang. Na njemu je prikazana težnja energije za balansom:

Jin - mirnija, pasivnija, mekša, tamna strana, ženski princip;
Jang - brža, aktivnija, čvršća, svijetla strana, muški princip.

Ništa nije potpuno jin ili potpuno jang. To se uočava i na ovom simbolu. Bijela strana ima jednu crnu tačku i obrnuto. Te dvije strane predstavljaju dva dijela iste cjeline, a istovremeno teže balansu.

Kako je feng shui veoma slojevit i kompleksan, uči se godinama. Ipak, moguće je naučiti osnovna pravila i principe, te ih primjenjivati na prostor. Tom primjenom može se uravnotežiti energija prostora, osjećati se mnogo prijatnije i udobnije u sopstvenom domu i poboljšati kvalitet života uopšte.

 Osam oblika energije i strane svijeta

 

Prije uređenja, potrebno je odrediti pravce/strane svijeta koji dom i prostorije u njemu zauzimaju. Svaki pravac predstavlja - odnosi se na određeni segment života.

Sjever- karijera, bogatstvo, finansije;
Istok- zdravlje, porodični odnosi;
Zapad- djeca, kreativnost;
Jug- slava, popularnost, reputacija;
Sjeveroistok- lični rast, razvoj, učenje;
Jugoistok- sreća sa novcem, prosperitet;
Jugozapad- majka, brak, partnerstvo;
Sjeverozapad- otac, putovanja, pomoć drugih.

Pet elemenata

Svaki od sljedećih pet elemenata opisuje tip energije i povezan je sa određenom stranom svijeta. Osim toga, svaki element je povezan sa oblicima, bojama i materijalima.

Voda je element velike snage. U feng shui-u voda se povezuje sa bogatstvom. Energija vode donosi napredak. Zbog velike snage mora se „držati pod kontrolom".

Boja - crna, plava
Oblik - talasast, krivudav
Strana svijeta - sjever

Vatra je element velike moći. Koristi se u malim dozama i sa velikom obazrivošću. Smatra se nepovoljnim velika količina elementa vatre u kući, jer može „uzburkati strasti", podstaći nervozu i svađe među ukućanima. Vatra donosi slavu, popularnost, strast...

Boja - crvena
Oblik - trouglast
Strana svijeta - jug

Metal je element koji donosi sreću, pomoć od drugih ljudi. Simbol je velike moći, a vezuje se i za energiju oca.

Boja - bijela, srebrna
Oblik - kružni
Strana svijeta - zapad, sjeverozapad

Drvo je element čija energija donosi napredak, rast. Vrlo je važno da bude uspješno aktiviran jer se odnosi na zdravlje. Drvo donosi sreću u odnosu na materijalna sredstva.

Boja - zelena
Oblik - pravougaoni
Strana svijeta - istok, jugoistok

Zemlja je element velike snage. Energija ovog elementa pruža oslonac, snagu, ostvaruje ravnotežu...Element zemlje se vezuje za majku i ženski dio porodice.

Boja - braon, žuta
Oblik - kvadratni
Strana svijeta - jugozapad, sjeveroistok

 

Međusobni odnos elemenata

Svi elementi (kako u prirodi i našem okruženju, tako i u našim domovima), konstantno se prožimaju i utiču jedni na druge. Njihovo međusobno djelovanje može biti produktivnog i destruktivnog karaktera.

Produktivni ciklus elemenata:


zemlja - metal
metal - voda
voda - drvo
drvo - vatra
vatra - zemlja

Destruktivni ciklus elemenata:


metal - drvo
drvo - zemlja
zemlja - voda
voda - vatra
vatra - metal

Monna magazin br.2

 

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 54 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN