MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Seminar - Da li je hipnoza i Vase resenje? - u Podgorici 14. septembra: Trocasovni seminar pod nazivom " Da li je hipnoza i Vasr resenje?" odrzace se u Podgorici u cetvrtak, 14.septembra od 18h do 19h Seminar vodi Tatjana Beocanin, hipnoterapeut iz Beograda, vlasnica Seminar KUNDAVADUTA od 8. do 10.septembra: KUNDAVADUTA OD KATARZE DO TIŠINE     -A. Osnovna ideja seminara i očekivani rezultati -B. Kome je seminar namenjen -C. Gde se održava seminar -C. Gde se održava seminar -D. Opšte informacije-E. O voditeljima seminara   A. OSNOVNA IDEJA SEMINARA I Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 15. do 19. septembra u Podgorici: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od od 15. do 18. septembra u Podgorici Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin u Podgorici : Tatjana Beočanin, hipnoterapeut  iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane  od 15. do 18. septembra u Podgorici Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin u Banja Luci:     Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo da je u pitanju zdravlje, napetost, nesanica, nelagoda pred ispit, strahovi, poroci, prekomerna kilaža, neuspeh Sanja Karadžić Lalić: Ljubav je esencija života: "NLP (Neuro-lingvističko programiranje) je metodologija koja je nastala tako što su naučnici istraživali šta je to što izuzetno uspješne ljude razlikuje od ostalih. Sumirali su ono što je zajedničko i O Procesu Kompletiranja sa Angelicom Horvatić: "U svom radu primjenjujem "Completion Process" metodu ili kako je na srpski prevedena "Proces Kompletiranja" od američke praktičarke, spiritualne učiteljice, vidovnjakinje i autorice Teal Swan. To je alternativna psihoterapeutska metoda Transmisaono iscjeljivanje od 23. do 27. juna u Banja Luci: Kako i kada ste poceli da se bavite iscjeljivanjem?   12.maja 2013.godine na dan sv.Vasilija Ostroškog osjetio sam transformaciju kod sebe u vidu blagih senzacija koje su mi se te noći desile Obuka za metodu - Brzo do ciljeva - 21. i 22. oktobra u Podgorici: Obuka za metodu "Brzo do ciljeva" u Podgorici 21. i 22. oktobra 2017.   Predavač: Igor Pribić, profesionalni praktičar Spiritualne Tehnologije, sa više od 20 godina iskustva i dugogodišnji učenik Živorada Mihajlovića Slavinskog. Od Artikulacija prisutnosti Leona Lučeva 4. i 5. februara u Podgorici: Poznati hrvatski glumac i pedagog Leon Lučev održaće radionicu ARTIKULACIJA PRISUTNOSTI, 4. i 5.februara u Podgorici. Riječ je o istraživanju, suočavanju i oslobađanju emocija koje blokiraju naš potencijal kroz vođene

Uvod u feng shui

 

Feng shui je vještina uređenja prostora u kojem živimo i(li) radimo. Primarni cilj ove vještine je uspostavljanje harmonije sa okruženjem.
Feng shui je nastao u Kini. Njegova primjena na Istoku ima veoma dugu tradiciju. Ova vještina nas uči važnosti življenja u skladu sa energijom kojom smo okruženi i čiji smo sastavni dio. Ta energija ima različite nazive, pa se u Kini naziva či, u Japanu ki, u Indiji prana...Či, tj. energija je u nama i svuda oko nas.

 

 

 

Jin i jang

Postoje dva osnovna oblika energije: jin i jang. Njihovo međusobno preplitanje i odmjer se najlakše shvata kroz simbol tai chi (osnovna energija). Tai chi je poznatiji kao simbol jin-jang. Na njemu je prikazana težnja energije za balansom:

Jin - mirnija, pasivnija, mekša, tamna strana, ženski princip;
Jang - brža, aktivnija, čvršća, svijetla strana, muški princip.

Ništa nije potpuno jin ili potpuno jang. To se uočava i na ovom simbolu. Bijela strana ima jednu crnu tačku i obrnuto. Te dvije strane predstavljaju dva dijela iste cjeline, a istovremeno teže balansu.

Kako je feng shui veoma slojevit i kompleksan, uči se godinama. Ipak, moguće je naučiti osnovna pravila i principe, te ih primjenjivati na prostor. Tom primjenom može se uravnotežiti energija prostora, osjećati se mnogo prijatnije i udobnije u sopstvenom domu i poboljšati kvalitet života uopšte.

 Osam oblika energije i strane svijeta

 

Prije uređenja, potrebno je odrediti pravce/strane svijeta koji dom i prostorije u njemu zauzimaju. Svaki pravac predstavlja - odnosi se na određeni segment života.

Sjever- karijera, bogatstvo, finansije;
Istok- zdravlje, porodični odnosi;
Zapad- djeca, kreativnost;
Jug- slava, popularnost, reputacija;
Sjeveroistok- lični rast, razvoj, učenje;
Jugoistok- sreća sa novcem, prosperitet;
Jugozapad- majka, brak, partnerstvo;
Sjeverozapad- otac, putovanja, pomoć drugih.

Pet elemenata

Svaki od sljedećih pet elemenata opisuje tip energije i povezan je sa određenom stranom svijeta. Osim toga, svaki element je povezan sa oblicima, bojama i materijalima.

Voda je element velike snage. U feng shui-u voda se povezuje sa bogatstvom. Energija vode donosi napredak. Zbog velike snage mora se „držati pod kontrolom".

Boja - crna, plava
Oblik - talasast, krivudav
Strana svijeta - sjever

Vatra je element velike moći. Koristi se u malim dozama i sa velikom obazrivošću. Smatra se nepovoljnim velika količina elementa vatre u kući, jer može „uzburkati strasti", podstaći nervozu i svađe među ukućanima. Vatra donosi slavu, popularnost, strast...

Boja - crvena
Oblik - trouglast
Strana svijeta - jug

Metal je element koji donosi sreću, pomoć od drugih ljudi. Simbol je velike moći, a vezuje se i za energiju oca.

Boja - bijela, srebrna
Oblik - kružni
Strana svijeta - zapad, sjeverozapad

Drvo je element čija energija donosi napredak, rast. Vrlo je važno da bude uspješno aktiviran jer se odnosi na zdravlje. Drvo donosi sreću u odnosu na materijalna sredstva.

Boja - zelena
Oblik - pravougaoni
Strana svijeta - istok, jugoistok

Zemlja je element velike snage. Energija ovog elementa pruža oslonac, snagu, ostvaruje ravnotežu...Element zemlje se vezuje za majku i ženski dio porodice.

Boja - braon, žuta
Oblik - kvadratni
Strana svijeta - jugozapad, sjeveroistok

 

Međusobni odnos elemenata

Svi elementi (kako u prirodi i našem okruženju, tako i u našim domovima), konstantno se prožimaju i utiču jedni na druge. Njihovo međusobno djelovanje može biti produktivnog i destruktivnog karaktera.

Produktivni ciklus elemenata:


zemlja - metal
metal - voda
voda - drvo
drvo - vatra
vatra - zemlja

Destruktivni ciklus elemenata:


metal - drvo
drvo - zemlja
zemlja - voda
voda - vatra
vatra - metal

Monna magazin br.2

 

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 65 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN