MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Djeca i astrološki znaci

 

DIJETE OVAN

Deca pod zaštitom Marsa počinju rano da ispoljavaju svoju nezavisnost. Insistiraće na svom vlastitom rešavanju problema i ići protiv autoriteta. Zato je najbolje da još u početku odredite pravila, jer dete Ovan koje u detinjstvu nije naučilo da sluša, doživeće surovu lekciju kada sazri.

Zapamtite da je njegovo srce nežno i da u sebi nosi duboki strah da se neće dopasti i da ga ne vole, mada njegova spoljašnjost stvara suprotan utisak. U svom naivvnom optimizmu doživeće puno rušenja ideala, zato budite tu kada mu se to dogodi. Zadacima, umesto da ga postidite, izazovite ga. Samo usput recite da je u školi zaostao i da nije tako sjajan kao ostali učenici, ali da vam ne smeta i da ga vi ipak volite. Nećete poverovati u takvu promenu. Stvar je u tome što deca Ovnovi mogu naučiti bilo šta bez muke, samo ako su motivisana. Takođe, trebalo bi znati da mali Ovnovi od pohvala se rascvetaju, dok je gruba kritika i napad samo način da se izazove bes i revolt. Ako mu budete neprekidno pokazivali ljubav i ophodili se prema njemu sa puno nežnosti, živeće baš onako kako se i očekuje od njih.

 

DIJETE BIK

Još na samom početku će vam biti jasno da vaša beba Bik može da bude vrlo neprijatna ako je na nešto terate i prisiljavate. Vi i vaše komšije ćete imati prilike da se u to uverite svaki put kada je budete terali da učini nešto što ne želi.  Obožavaju da im se tepa i da ih maze. Za razliku od druge dece, još od najranijeg detinjstva će ispoljavati veliki takmičarski duh. Emocionalno su veoma stabilni, a malo stvari će ostati nerešeno kad ih se oni prihvate. Ne uzbuđuju se lako i narav im je uglavnom pitoma i mirna, naravno do određene granice. Topli stisak ruke i veliki prijateljski poljubac će istopiti svu njihovu tvrdoglavost. Uvek svom malom Biku pričajte logično i obraćajte mu se nežno. Disciplini i redu se može opirati do sudnjeg dana, ali ljubavi ne može da odoli ni trenutak. Na njegovo raspoloženje mogu mnogo da utiču boje i zvuci. Podižite ga u atmosferi ljubavi i pustite ga da živi po svom vlastitom tempu. Puštajte mu muziku i razvijajte osećaj za lepo i vaše srce će biti ispunjeno spokojstvom dok ga budete posmatrali kako raste.

 

DIJETE BLIZANCI

Merkur je onaj grčki Bog sa krilima na stopalu i sjanim šlemom na glavi. Ako je vaše dete u znaku Blizanca znaćete šta znače ta krila na stopalima, dok se budete okrenuli, on će se začas naći napolju ili pored saksije sa cvećem, proučavajući razne stvari. Nećete moći da verujete da može da se stvori na dva mesta u razmaku od par sekundi. Ako budete ovaj period proveli u hodanju i u igri smeše vam se bolja vremena.Videćete da odgajate dete puno šarma, društveno, radoznalo, koje će obožavati da recituje i imitira. Stalno je u jurnjavi za nečim novim i teško će moći da sluša bez stalnog prekidanja, jer je u stanju da razume suštinu stvari odmah, ne mareći za detalje.
U periodu puberteta, vaš Blizanac će, praktično, živeti pored telefona, sto puta će menjati mišljenje o svojoj karijeri, prebrzo će voziti kola, ali će umeti i da ih popravi. Savet je: ne sputavajte ga. Ne usporavajte njegov tempo, jer je to beskorisno. Pokušajte da ga naučite upornosti, dozvolite mu da se druži, neka uči strane jezike i ako kaže da može istovremeno da uči i sluša muziku, verujte mu. Uostalom, zar odlične ocene nisu dovoljan dokaz.

 

DIJETE RAK

Na Raka će kućna atmosfera u ranom detinjstvu uticati mnogo više nego na decu rođenu u drugim znacima.Od ranog detinjstva pa do puberteta mladi Rakovi u velikoj meri zavise od svojih roditelja, braće i sestara. Vaše Mesečevo dete je možda stidljivo da izrazi svoje unutrašnje želje, ali potajno želi da bude paženo, maženo i obožavano. Kada imate tako malog, osetljivog Raka, onda je veoma važno da se smejete i plačete sa njim i smirujete njegove strahove. Potrebno mu je mnogo ljubavi da bi se razvili svi njegovi umetnički talenti. Ako mu se ona pruži svim srcem, odrašće u strpljivog, velikodušnog, punog samopouzdanja i otvorenog čoveka. U slučaju da pažnje i razumevanja nema, njihova prirodna samilost i nežnost mogu da se izopače i pretvore u samosažaljenje i tihu patnju. Mesečeva deca vole knjige o herojima koji su morali da prođu kroz velika iskušenja da bi stigli do velikih dela.

 

DIJETE LAV

Tipično dete Lav je nasmejano, veselo i vrlo često pravi vođa u grupi svojih vršnjaka.Iako je pomalo puno sebe, ne treba ga sputavati. Potiskivanje njegovog entuzijazma i energije može mu doneti duboke ožiljke. Nikada ga nemojte grubo grditi pred ostalom decom. Veliki ponos Lava itekako će da žestoko reaguje na napad na njegovu taštinu, naročito u javnosti. On nije zloban ni agresivan, već samo ima prirodan nagon da bude na čelu parade. Mudri roditelji će od malih nogu učiti svog Lavića da nije dostojanstveno da se pravi važan i ovaj trik uvek uspeva, jer Sunčeva deca imaju urođen smisao za dostojanstvo.
Vaše dete će biti nesmotrenije od prosečnog deteta, više će rizikovati i biti aktivnije. Onda će doći periodični napadi lenjosti, kada bi trebalo dobro da pazite da se ne razmazi. Razmaženo Lavče može postati pravi tiranin. Mladi Lavovi kada hoće, mogu brzo da uče.Inteligentni su i marljivi, uprkos tendenciji ka lenjosti, kada je u pitanju učenje.Više vole da stave u pogon svoju blistavu ličnost i neodoljivi šarm. Kada odrastu, dajte im puno slobode, inače će je sami uzeti.

 

DIJETE DEVICA

Dete Devica je veselo i brzo, a ipak je mirnije i smirenije od ostale dece, što predstavlja kontradikciju koja nagoveštava buduću naizmeničnu smirenu i nervoznu prirodu. Biće stidljivo i tiho u većem društvu, ali u porodici i među prijateljima, maca mu sigurno neće pojesti jezik. Verovatno će progovoriti rano i tečno, a retko kada će podizanje male Device biti problematično. Kritiku, međutim treba štedljivo koristiti.lekcije pred drugima mogu biti bolno ponižavajuće do te mere da se ovo dete može razboleti. Puno se igrajte sa njim i čitajte mu što je više moguće. Saznanje da zna manje od drugih pretvara prosečne Device u nervozne, introvertne osobe koje su duboko postiđene tim svojim nedostatkom. Moraćete pokazati znake fizičke ljubavi prema Vašem detetu Devici. Ono Vam nikada neće pokazati koliko mu je duboko potrebna ovakva vrsta ljubavi, ali ako mu ona nedostaje, to može snažno uticati na buduće odnose.
Slušajte ga kada govori. Ono ima mudrost koja prevazilazi njegove godine. Ne zaboravite da je njegovoj mašti potrebno mnogo poleta i prostora da bi rasla, jer inače može biti ugušena. Ne treba nikada da brinete da ćete ga razmaziti, ili da ćete mu dati suviše iluzija. Dete Devica je sačinjeno od mnogo čvršćeg materijala.

 

DIJETE VAGA

Deca Venere su stručnjaci za omekšavanje tvrdih srca. Ona imaju tako šarmantne manire, tako se slatko umiljavaju, a ko može odoleti takvim osmesima. Dete Vaga, svojim nežnim dragim načinom ophođenja može nagraditi roditelje i svu gomilu rođaka da ga tretiraju kao malog princa ili princezu. Kao posledica toga, ova deca započinju školu toliko razmažena, da je nemoguće vladati ovim problemom. Uostalom, Vi ne možete tretirati godinama malo dete na ovaj način, a onda odjednom tražiti od njega da prima naređenja. Deci rođenoj pod znakom Vage ne treba ni puno strogosti niti pak mnogo maženja. Ako su podizana uravnoteženo, predstavljaće radost i roditeljima i učiteljima. Razum im je čist, i logičan, voleće debate i pokazaće veliku radoznalost, što ih čini dobrim đacima. Jedan od blagoslova koji Vam donosi dete Vaga je i taj što će ono biti uvek pedantno i čisto, osim ako niste grubo postupali sa njim u tom pogledu. Mrzeće nered i neuređenu kuću u toj meri da će samo pomoći u unošenju reda. Budući da su ova deca prirodno sklona muzici i umetnosti, pobrinite se da mu razvijete latentne talente .Inače, trebalo bi da znate da male Vage imaju delikatnu ravnotežu.

 

DIJETE ŠKORPIJA

Uznemirene, nervozne ili pak suviše raznežene majke su pobeđene na samom početku. Mladi Škorpion može učiti samo od nekoga za koga misli da je jači od njega. Međutim, ukoliko u vama i pored prividne strogosti ne bude bilo mnogo ljubavi i osećanja, on će postati mizerno biće mučeno strahovima i zabranama, povučeno i puno gorčine. Zbog otvorenog i često sarkastičnog načina i jednostavnog ophođenja delovaće vrlo otvoreno i neposredno, ali on ima veliku potrebu za privatnošću. Njegove male tajne i ne pokušavajte da otkrijete.Ali sakriti nešto od njega je nemoguće, to je pravi mali detektiv koji koristi svoju crnu magiju i čistu logiku u rešavanju enigme. Njemu je potrebna prilika da iskoristi ogromnu rezervu energije. Prepirke i svađa u porodici mu donose košmar, zato ih izbegavajte. Grubosti i grdnje bez logičnog objašnjenja uz podsmeh su jednako razorni. Vaša podrška i razumevanje mu je neophodno, iako može izgledati da je dovoljan sam sebi. Pluton ga je obdario neverovatnom hrabrošću, snagom i inteligencijom, ali na Vama je da mu pružite ono što mu je najvažnije: naučite ga da voli i bude voljen.

 

DIJETE STRELAC

Jupiterova beba će plakati svaki put kada je ostavite samu, ali će zadovoljno spavati sa toplim, umirujućim znakom ljudskih glasova u ušima.Snovi će joj biti slatki, umotani u prijatnu porodičnu atmosferu nežnih i veselih ljudi.Kasnije, kada odraste, udaljiće se od porodičnih veza, ali dok je mali, potrebna mu je sigurnost ljudskog mirisa, obrisa i glasa. Strelci su neformalni dok su mali i takvi najčešće i ostaju. Poštenje su rafinirali do umešnosti i očekivaće i od Vas isto. U suprotnom, slušaju svaku roditeljsku misao. Dobrodušno će se prepustiti roditeljskom autoritetu, ukoliko su ubeđeni da ima logike u vašoj naredbi. Nikada nemojte lagati i priznajte kada pogrešite. Ima još jedna stvar tipična za Strelca: njegova radoznalost. Stalno će zapitkivati, onako bistar i pun erergije, da će Vam trebati nadčovečansko strpljenje da ne počnete da se nervirate. Prihvatite ga takvog kakav jeste, verujte u njega i budite iskreni prema sebi.

 

DIJETE JARAC

Ovo dete je pre svega jasno. Nikada se neće plašiti da Vam otvoreno pokaže želje i postojano će čekati Vaš odgovor. Vrlo retko će se ponašati kao tipično dete. Ima nešto u ovim malim Saturnovim ljudima što im ne da da budu neozbiljni i luckasti. Rođeni su organizatori, veoma uredni i čak se može desiti da više vole društvo odraslih nego svojih vršnjaka. Učitelji su obično zadovoljni decom Jarčevima, i retko će se žaliti na njihovu neposlušnost.Oni ne uče brzo, niti su zasenjujuće ličnosti, ali su temeljni i pažljivi, ogromne sposobnosti i koncentracije. Svom malom Jarcu pružite što više nežnosti i boravka na suncu i čistom vazduhu.stidljivo su romantični, iako im Saturnovski prstenovi ne dozvoljavaju da zanemare realnost.

 

DIJETE VODOLIJA

Uranovo dete, bez obzira na podznak će biti veoma osetljivo, tvrdoglavo, inventivno i vrlo impulsivno.Ovi dečaci i devojčice neće biti mirni i slatko površni, ali ne zaboravite da se već sledećeg trenutka mogu preokrenuti.Sa njima zaista možete sve očekivati. Nepredvidivi su u ponašanju, ali i simpatični, zabavni i puni kontradikcija.Podizati malog Vodoliju je velika odgovornost. Njegov razum objedinjuje određenu praktičnost i oštru ispitivačku logiku, što zajedno može biti vrlo neprijatno kada počne da otkriva brižno čuvane sitne, male, porodične tajnice. Nikada nećete znati u potpunosti šta možete da očekujete iz dana u dan sa njim. Moraćete da ga naučite značaju organizovanja svojih misli u logičan red, inače ovaj potencijalni genijalac Uranovske intuicije može da se izrodi u ekscentričnog čoveka, rastrzanog na sve strane. Ohrabrite ga da obavlja fizičke poslove, jer ga može obuzeti štetna inercija, pa će satima sanjariti. Neispoljena napetost u stanju je da ga duboko uznemiri. Ovi mališani mogu duboko da sagledaju dušu drugih ljudi, pa čak i njihove misli, što može da ih uznemiri i unesreći.

 

DIJETE RIBA

Na Ribu godine neće ostaviti nikakva trajna obeležja.Uvek će imati dečju, sanjalačku izmaglicu oko sebe.Uživaće u razonodama koje su daleko od svakodnevnih šema i rutine. Maštoviti Neptunac će Vas stalno uvlačiti u svoje okeane osmeha i nežnih snova. Zahtevaće zdravu količinu pažnje i razumevanja, moraće da bude primećeno i ohrabreno, jer je nesigurno u svoje sposobnosti.

Dajte mu je onoliko koliko mu je potrebno. Takođe će zahtevati i trenutke privatnosti.kada se onako misteriozno povuče, pustite ga. Verujte mu kada počne da priča da je bio sa Marsovcem u letećem tanjiru. Možda je baš tako i bilo.
Moguće je da će imati nedostatak odgovornosti. Razlog je u tome što ima svoja sopstvena pravila. Ribe su veoma osetljiva deca. Strogost ih može pogoditi do srca. Suze su takođe česte. Nikada mu nemojte servirati hladnu, golu istinu grubo i netaktično, to je i suviše brutalno.

www.konopljanews.net

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 32 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN