MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Obuka za metodu iscjeljivanja - Energetski krug - u Podgorici 7. novembra: Obuka za metodu iscjeljivanja "Energetski krug" u Podgorici 7. novembra   "Energetski krug" je tehnika koja optimizira sposobnosti vašeg tela da ostane zdravo, objašnjava Daniela Lukić, edukator, hipnoterapeut,  zdravstveni radnik i holistički terapeut iz Biorezonantna dijagnostika u Podgorici 5. do 8. decembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 5. do 8. decembra Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Sertifikovani kursevi u Podgorici i Budvi 2021-2022.: Sertifikovani kursevi u Podgorici i Budvi 2021-2022. Prijave su otvorene tokom cijele godine. - DIPLOMIRANI KLINIČKI HIPNOTERAPUET - 500 sati.- DIPLOMA PROFESIONALNE HIPNOZE I         HIPNOTERAPIJE - 150 sati.- Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta Kursevi klasične i brazilske maderoterapije u Podgorici: Obuka za brazilsku i klasičnu maderoterapiju u Podgorici 12. i 13.   i   16. i 17. aprila   Obuka se radi dva dana,  od 10 do 18h, teorijski dio i praktični rad na modelu. Sve Tanja Taubner: roman PETLJE: "Svako u sebi nosi posebnost, autentičnost, ono nešto po čemu je jedinstven i svoj. Svako. Ono što autentičnost guši, mogu biti brojne stvari. Strah, recimo, nesigurnost, zabrane. Ko zna čega Biorezonantna dijagnostika u Podgorici jun 2021.: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 10. do 12.juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Vašeg Kurs maderoterapije u Nikšiću : Kurs masaže - maderoterapija      OBUKA ZA  HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U NIKSICU 31. OKTOBRA I 1. NOVEMBRA  16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija, skripta, sertifikat  250 Biorezonantna dijagnostika u Valjevu i Arandjelovcu od 6. do 9. novembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Arandjelovcu  6. i 7. novembra. 2020. i u Valjevu 8. i 9. novembra  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se

Ime je znak

Imena nisu slučajna i nisu davana slučajno.

Drevni narodi Egipćani, Kinezi, Jevreji poklanjali su veliku pažnju imenima. Egipćanima je IME značilo daleko više od običnog znaka raspoznavanja, Indusi su smatrali da je ime karakteristika svake individualne pojave, Kinezi su vezivali pojedinačna slova imena sa mantrama, Jevreji su u svojim kabalističkim spisima isticali da su 22 slova hebrejskog alfabetskog reda osnova svih stvari i praslike različitih stanja svesti.

Medju drevnim Keltima IMENA je uvek birao druid (svešteno lice). Verovalo se da natus kroz ime ispoljava odredjene karakterne crte, kao i da donosi sreću. Svako slovo ima svoju odgovrajući boju sa odnosnim oscilacijama, pri čemu talasi imaju odnosne talasne dužine, svaka boja uslovljava odgovarajuće svojstvo čoveka, a preovladavajuća boja u imenu ukazuje na glavne osobine čoveka.
Osim toga svako slovo nosi i odredjeni broj i samim tim i karakteristike istog.


Prvi suglasnik u imenu kamen je temeljac naše ličnosti.

 

CRVENA (A, S, J) - Strast, snažna volja, energija, ljubav, impulsivnost, velika vitalnost
NARANDŽASTA (B, K, T, Š) - Konstruktivnost, radost, putenost
ŽUTA (C, L, U, Ć) - Intuicija, intelektualna snaga, spontanost, prilagodljivost
ZELENA (D, DŽ, LJ, M, Č) - Sklonost mistici, čest nedostatak volje, mirnoća
PLAVA (DJ, E, N, W) - Punoca duha, vera, nada i vernost
INDIGO (F, NJ, O, X) - Ukazivanje na integraciju
PURPURNA (G, P, Y) - Transmutacija želja i inteligencije, povremena rezigniranost
OPAL (H, Q, Z) - Razumevanje života
KARMIN (I, R, Ž) - Saosećanje
Značenje najčešćih imena
Značenje imena slovenskog porekla je veoma lako shvatiti dok je za razumevanje značenja imena stranog porekla potrebno proučiti izvorne reči od kojih je ime nastalo.
Stari Sloveni su davali deci imena po imenima biljaka, životinja ili pojava i verovali su da imena imaju magijsko značenje. Postoji veliki broj imena koja imaju isto značenje i u korenu imaju istu reč, ali su im dodati različiti nastavci.


Najbrojnija u grupi imena koja imaju znacenje "mio" - Miodrag, Milan, Milun, Milutin, Milija, Milica, Milena, Milunka, Milovan...


Imena koja imaju značenje "drag": Dragan, Dragutin, Dragiša, Dragoljub, Dragana, Dragica....
Imena koja u sebi nose "radost": Radoslav, Radovan, Rada, Radmila, Radica...
Imena značenja "stati": Stojan, Stojanka, Stana, Stanko...


Najčešće ime koje se davalo sa namerom da zaštiti nosi u sebi osnovu "vuk": Vukašin, Vukoslav, Vukadin, Vule, Vukosava, Vukica... Stari Sloveni su verovali da ovo ime ima magijsko značenje pa je najčešće davano u porodicama gde su vladale smrtne bolesti.


Strahinja je takodje ime za koje se verovalo da ima magijsko značenje koren je od reči "strah" i verovalo se da će ova reč zastrašiti bolesti i neprijatelje.


Imena koja u sebi nose "duša": Dušanka, Dušan, Dušica


Značenje pojedinih imena slovenskog porekla ipak nije lako rastumačiti zbog značajnih jezičkih promena i nestanka reči koje su se nekada koristile.Takva imena su:
Gojko od reči "goj" koja je imala znacenje "miran, spokojan"
Dejan je staro ime koje u korenu ima reč "dejati" što je značilo "raditi, činiti", ali se povezuje i sa Dionisom (grčki bog vina)
Boban od reči "bob" značenja "sitan, malen"
Bojan nema veze sa bojama jer reč boja je turskog porekla, a ime je postojalo mnogo pre dolaska turaka na naše prostore i u korenu ima reč "boj, borba", a povezuje se i sa "bojati se"
Davor je ime staroslovenskog Boga Rata.
Veljko je izvedeno od reči "velik".
Branko, Branislav, Branka, Brankica su imena izvedena od reči "brani"
Značenje imena biblijskog porekla se ne može shvatiti bez poznavanja jezika iz koga ona potiču, a to su najčešće hebrejski i grčki, Srbi su većinu ovih imena prilagodili srpskom jeziku i veoma često od jednog ovakvog imena napravili više modifikacija dodavanjem slovenskih nastavaka.


Evo značenja nekih imena ovakvog porekla.


Atanasije - besmrtan
Aleksandar - zaštitnik ljudi, od grčkog korena "andras, ander" koji znači muževan
Aleksej, Aleksa - zaštitnik ljudi
Vasilije - vladar, car
David - voljen, ljubljen
Damjan - sudija, krotitelj
Dositej - onaj koji voli boga
Eva - živa
Stela - zvezda
Teodor, Teodora - božji dar, izvedeno od grčkog "teos" - Bog
Filip - ljubitelj konja
Uroš - gospodin od madjarske reči "ur" značenja gospodin
Sava - starac, pravedan, preobražen
Simeon - onaj koji sluša
Kristina - grčko ime "ona koja nosičasni krst"
Vedran - od osnove "vedr(iti)"
Sania, Sanja - Indijsko ime koje nosi značenje "trenutak u vremenu"
Jana - poljsko "ona kojoj je Bog naklonjen"
Stefan - grčko ime od "stefanos" što znači "venac"
Miroljub - je onaj koji voli mir (ljubi mir)
Pravdoljub - koji ceni pravdu (ljubi pravdu)
Bogoljub - onaj koji ljubi boga
Gavrilo - znači "Božja snaga"
Vladimir - je složenica od "vlada u miru"
Tatjana - "ona koja uspostavlja, razgraničava, daje stvarima vrednost"
Slobodan - "koji voli slobodu"
Predrag - je superlativ od osnove drag (previše drag)
Lazar - jevrejsko "pomaze Bog, biblijsko ime"
Ilija - jevrejsko "moj Bog"
Violeta - od engleskog violet "ljubičica"
Igor - potiče od skandinavsko-vikinskog Ingwar, bog rata u vikinskoj mitologiji
Gordana, Gordi - potiče od "ponosna, gorda"
Jelena - vodi poreklo od grčkog imena Helena što znači sjaj, blistavost u korenu je reč "hele" sunčeva svetlost, sjaj, blistavost
Katarina - grčkog porekla i izvedeno je od grčke reči "katharon" što znači "čistoća"
Marina - latinskog porekla i vodi poreklo od reči "marina" što znači "morska"
Petar, Petra - od grčke reči "petra" što znači "kamen"
Lidija - hebrejskog porekla i znači "rodjena od Boga"
Marko - po Apostolu Marku čije ime vodi poreklo od imena boga rata "Marsa"
Sara - hebrejskog porekla od reči "SAYR ah" što znači "princeza"

 

Značenje imena Jovan, Jovana, Ivan, Ivana


Značenje ove grupe imena je izvedeno od imena Jovan koje je biblijsko ime po Svetom Jovanu. Jevrejskog je porekla od reči "jahve" što znači "milostiv"
Srdjan, Sergej od imena svetitelja Srdja i Vlaha naročito poštovanih kod slovena u primorju. Njegovo značenje se povezuje sa korenom "srdit, srditi se"
Znacenje imena Maja se kod nas vezuje za proleće i mesec Maj, ali ovo ime postoji u celom svetu kao ime hebrejskog porekla, a reč "maja" na hebrejskom znači gorka ili žestoka

Datum poslednje izmene utorak, 03 novembar 2015 21:39

Pogodaka: 11584

Horoskop ljubavi za 2015. godinu

OVAN

U novu godinu ulazite sa jednom vrlo neobičnom planetarnom kombinacijom, koja će u suštini i nijansirati sva događanja na dalje. U vašem znaku se nalazi planeta Uran u napetom aspektu sa Plutonom (ne brinite se, neće vam manjkati uzbuđenja nikako) i još na korak od Južnog Mesečevog čvora. Sama ova postavka bi govorila o prošlosti, nedavnoj, ili prošloživotnoj, koja se sprema da vas „podseti" na sebe, ali ova kombinacija je obogaćena i vladarkom vašeg partnerskog polja, Venerom, koja se nalazi u znaku Jarca i isto vuče na „ono što beše nekad".

U ovom slučaju, teško da važi ona rečenica – „prošlosti, molim te, oprosti" jer kao što su do sada svi vrapci na grani naučili – karma uvek dođe po svoje. Vaš vladar Mars se nalazi u znaku Vodolije i svojim aspektom „probija" srce Meseca, pa se spremite i da povredite i da budete povređeni tokom 2015-e, a onima koji su u dužim vezama ili u braku savet – ne uzburkavajte temelje svojih odnosa i čuvajte svoja partnerstva.

Odmah u drugom delu januara, kada vaš vladar pređe u znak Riba, vaše polje podsvesti i tajni, a Merkur kao planeta komunikacije krene retrogradno kroz vaše polje prijatelja, eto momenta kada neka bivša ljubav može uspostaviti kontakt sa vama u onom fazonu – eto, samo zovem kao drugar, da vidim kako si i šta radiš... i igranka može da počne...

U februaru se i Venera priključuje vašem vladaru u Ribama, vreme kao stvoreno da uđete u nešto zabranjeno i tajno, neverovatno romantično...samo da nije tog kvadrata Saturna iz znaka Strelca koji upozorava – bićete pozvani na odgovornost, vodite računa o tome šta radite. Venera i Mars zajednički ulaze u vaš znak u drugom delu februara, a društvo im pravi Mesec, e – ovo je već nešto što vredi i za šta se treba boriti – savršeno vreme da neki odnos postavite na prave temelje, a usamljenima odličan period za početke bitnih emotivnih veza, u ovom trenutku Saturn svojim trigonom daje blagoslov – ovo je nešto što je sudbinski dato i što treba prigrliti. Još jedan značajan momenat dešava se od juna meseca, kada Venera ulazi u vaše polje ljubavi, a Saturn se, u svom retrogradnom hodu, vraća u znak Škorpije. Vreme za prošlost je opet aktivirano. Obzirom da je Merkur opet retrogradan, i to u vašem polju komunikacije, ovo sve daje jasnu sliku – od bivših emotivnih zanosa nećete tako lako pobeći. Venera se u polju ljubavi spaja sa Jupiterom početkom jula i period do pred kraj oktobra najaviće zaista velike pomake na planu emocija, jer će zbog njenog retrogradnog hoda ovaj susret sa velikim benefikom biti zakazan čak tri puta. Znači, tri prilike ćete dragi moji Ovnovi imati da dovedete u red svoj emotivni život, da napravite pravi izbor i otkrijete ko vas zaista bezuslovno čini srećnim. Dok su u februaru Venera i Mars zajednički ušli u vaše polje ličnosti, u novembru se dešava drugačija stvar – zajednički ulaze, ali u polje ozbiljnih partnerstava i braka. Pa, neka je sa srećom, i vreme vam je bilo da se smirite...I, da bi začinili ovu godinu – ukoliko ste ostali usamljeni sam kraj 2015-e donosi priliku koju ne treba propustiti. Uživajte dragi Ovnovi.

 

 

BIK

Ehh... taj Saturn koji je blokirao vaše polje ozbiljnih partnerstava i braka, konačno je izašao iz znaka Škorpije 23.-eg decembra i oslobodio vas, da možete malo da udahnete vazduh što se emotivnih veza tiče. I slika nove godine je dosta povoljnija, jer se Mesec, kao duša, kao najdublja, suštinska emocija, nalazi baš u vašem znaku gde je egzaltiran i ispoljava svoj maksimalno dobar uticaj. Ipak, Venera kao vaš vladar i planeta kojoj je ljubav drugo ime, nalazi se početkom godine u znaku Jarca, što znači da vas baš neće mimoići u potpunosti kontakti sa prošlošću.

To potvrđuje i povratak Saturna u retrogradnom kretanju u znak Škorpije u periodu jun – septembar. Ovu godinu biste vi prvenstveno trebali da shvatite kao vreme „čišćenja" od onoga što je bilo, koliko god neki odnosi bili privlačni, i koliko god vas stalno uvlačili u začarane krugove karme, vreme je da tome stanete na kraj i izvučete se. U januaru ste u prilično raskalašnom raspoloženju, pošto ste skinuli teret Saturna sa leđa, kao da želite odjednom da prigrlite sve radosti života i bićete skloni neobaveznim i površnim odnosima.

Prve naznake da vas prošlost nije ni malo zaboravila, dobićete tokom februara meseca, dok vaša vladarka Venera bude u egzaltiranom položaju u znaku Riba. Spoj sa Neptunom donosi ekstazu romantike i emocije koje prosto „sipaju" iz vas, ali drage moje, dragi moji – eto Saturna koji kvadrira sve ovo, eto prošlosti koja vam donosi ushićenje ali i kaznu.. Ovo je vrlo nezgodno vreme za nova zaljubljivanja, jer od ružičastih naočara koje vam stoje na vrh nosa, nećete videti da ulećete u vezu koja je teška za vas. Vaše polje tajni ključa od aktivnosti u drugom delu februara i prvom delu marta, ali Bikovi su u itekako dobroj poziciji da od tajne priče naprave jedan ozbiljan i dugotrajan odnos.

I Venera i Mars su u vašem znaku od polovine marta do polovine aprila i za one koji su ostali kratkih rukava što se veza tiče, evo odlične prilike da se „skontaju" sa nekim. Ne odugovlačite i ne bacajte se mnogo u predomišljanja, jer eto od polovine juna Saturna ponovo u polju ozbiljnih partnerstava i braka....malo blokade, čisto da vam dodatno začini ovu godinu. Pod strogim pogledom Saturna dešava se početkom jula i fenomenalna konjukcija Venere i Jupitera u znaku Lava i vašem polju doma i porodice, temelja....prost prevod bi bio – brakovi i duge veze imaju period oporavka, pa iskoristite ovo vreme da svoju voljenu osobu ušuškate u ljubav, baš onako kako vi znate.

Venera ide retrogradno od 25-og jula do 6-og septembra, pa pošto će zagaziti i u vaše polje ljubavi, dajte sve od sebe da ispravite svaku greškicu koju ste napravili prema partneru. Međutim, prava žurka u polju ljubavi kreće od 9.-og oktobra, Jupiter se tu već smestio i priprema se za boravak od godinu dana, a uz njega su se ušuškali i Venera i Mars.....za Bikove, koji su prošli Sodomu i Gomoru u prethodnih par godina po pitanju ljubavi, ovo je period kada dobijate baš ono što vam je potrebno i o čemu ste maštali...i red je bio da Fortuna baci pogled i na vas. Zvanično, neka počne uživanje...

 

BLIZANCI

I Blizanci će okusiti svoj deo „kolača" koje sudbina i karma spremaju i za ovu godinu. Novu započinjete sa svojim vladarom Merkurom u konjukciji sa vladarkom polja ljubavi, Venerom, u zagrljaju u znaku Jarca. Da li treba da napominjem da ovim znakom vlada Saturn, sudbinska planeta, koja se nalazi u vašem polju ozbiljnih partnerstava i braka? U vašem polju ljubavi se nalazi i tranzitni Severni Mesečev čvor, koji samo dodatno baca akcenat na sve ono što će se na emotivnom planu tokom ove godine dešavati.

Pripadnici ovog znaka su se u priličnoj meri „provukli" kroz zemljotresne događaje od strane Urana i Plutona, a ni Saturn u tranzitu kroz Škorpiju nije uspeo da vas potkači. Izgleda da ćete prvi njegov uticaj osetiti baš vezano za ljubav i emotivna partnerstva. Ova godina vam donosi fokus na to – oni koji su usamljeni već duže vreme sada kroz njega uspevaju da ostvare jako i stabilno partnerstvo, a oni koji su već u emotivnim odnosima imaće preispitivanje čvrstine svojih veza. Vaš vladar u retro kretanju kroz znak Vodolije u periodu drugi deo januara – prvi deo februara, pokrenuće vas da ponovo kontaktirate nekog koga niste odavno čuli a za koga vas još uvek vezuje nešto duboko iznutra. U martu mesecu od druženja može da vas zaboli glava jer postoji velika verovatnoća da se posle vesele noći pune zabave probudite u prijateljskom zagrljaju i prijateljevom krevetu.

Jeste da ste čuveni i veliki veseljaci, ali ovo može biti nešto zbog čega ćete se kajati. U aprilu vladarka srca, Venera, ulazi u vaš znak i pravi opoziciju sa retro Saturnom iz polja partnerstava...ako se do sada niste susreli sa „onim nekim sudbinskim" ili potražili bivšu ljubav koja vam i dalje srce mori, eto prilike da se uvalite u problem.

U isto vreme počinju da se naziru i prve nezgodne pukotine u partnerskim odnosima. Krpite ovo dok je vreme. Maj može biti prilično potresajuć za duže emotivne veze i brakove, Merkur ide retrogradno kroz vaš znak, u kome se u tom trenutku nalaze i ratoborni Mars i Sunce, sve u jednom lepom i napetom aspektu sa istim onim Saturnom koga pominjemo non stop. Ukoliko u aprilu niste rešili probleme, u maju će vam oni izaći na nos. Pa, nek je sa srećom i budite mudri. Situacija se stišava kada se polovinom juna nezgodni Saturn vrati u znak Škorpije, a vi zalepršate ponovo, i to sa planetom ljubavi u polju komunikacije i susreta. Koristite svoj neodoljivi šarm u ovom periodu, jer najbenefičnija kombinacija Venere i Jupitera početkom jula donosi vam ah tu ljubav....

Plovite kroz avgust na krilima ljubavi, a u prvom delu ovog meseca zov ljubavi iz prošlosti neće moći da zanemare ni oni pripadnici znaka koji su do sada uspevali da ga „eskiviraju". Ne kaže se bez razloga – ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji. Pa kakva bi ovo godina bila bez daška patnje i čežnje za onim čega više nema, dug ljubavi se mora odužiti. Za one u vezama ovo je vreme kompromisa, dogovora, planiranja na dalje. Mali savet – ukoliko ste sami, u ovom periodu se može pojaviti osoba koja će vas dići u nebesa...ne zaboravite, sve velike karmičke priče počinju baš tako....Jupiter u avgustu ulazi u polje doma, a u oktobru mu se pridružuju i Venera i Mars. Vreme je za veridbe, za venčanja, za porodicu. Prošli ste teškoće i sada je potrebno da se odgovorno posvetite osobi koju volite. U novembru su i Venera i Mars u polju ljubavi, pa vi dragi moji koji ste bili pomalo lenji tokom ove godine, sada se aktivirajte i prigrlite pravu ljubav.

 

RAK

Slika ulaska u novu godinu ne obećava Rakovima baš med i mleko. I dalje je „na snazi" nezgodni kvadrat Urana i Plutona koji direktno „gađa" vaš znak, a sada su u ovu igranku uključeni i tranzitni Severni i Južni Mesečevi čvorovi. Situacija izgleda ovako – vaše polje doma i ozbiljnih partnerstava i braka je svakako pod velikim pritiskom...doduše i polje karijere, ali o tome u nekom drugom horoskopu. Nadu daje to što je vladar vašeg znaka, Mesec, u jakom, egzaltiranom položaju u znaku Bika, vašem polju nada, želja, dobrog duha, pa ćete probleme na emotivnom planu tokom ove godine uspevati da rešite mirom, strpljenjem, istrajnošću, odlučnošću. Saturn jeste izašao iz vašeg polja ljubavi, ali će se ponovo vratiti u periodu jun – septembar, tako da i vama sledi borba sa duhovima prošlosti. Ipak, ne treba zaboraviti – Saturn u Strelcu nudi oslobođenje – prihvatite i skinite okove sa svoje duše. Već drugi deo januara puni planetama kuću strasti, sa dodatkom retrogradnog Merkura..baš ne možete da odolite da ne odgovorite na poziv „onog nekog" ko vam je zaheftao srce...otrčaćete po još jednu dozu, pa nek ide život...

Februar je vreme za sanjarenje, ali i za urušavanje snova...šta da se radi, i sami ste videli kako karmičke veze deluju. Ako vas vuče nešto novo, sačekajte drugi deo ovog meseca da biste otpočeli vezu....imaće više šansi za trajnost. U aprilu u brakovima i dužim vezama može doći do potresa...sačuvajte prisebnost, snaga pravih emocija je u ovom periodu izuzetno jaka, sve se da izgladiti i popraviti. Tokom maja je planeta ljubavi u vašem znaku, ali je zato polje tajni krcato stelijumom planeta, naravno tu je i neizostavni retrogradni Merkur, u naravno napetom aspektu sa Saturnom, koji se, gle čuda, opet sprema da uđe u vaše polje ljubavi. Zvuči poznato, zar ne? Idemo u još jedan karmički krug...

Doduše, pošto ovo polje vlada i podsvešću, moguće je da će ova varijanta karmičkog čišćenja biti u vašim mislima, a ne u realnosti, što je ipak za vas bolje, jer ćete na ovaj način lakše proći. Ipak, svakako će vam doneti duboku tugu i žal za nekim lepšim i srećnijim vremenima, kojima na žalost, nije bilo suđeno da traju. Generalno, Rakovi tokom maja imaju priliku da uđu u nešto skriveno i tajno, ako ste već u odnosu, ne sedite na dve stolice, setite se problema iz aprila i povucite ručnu kočnicu. Ne želite da izgubite osobu koju zaista volite zbog malo žestokog seksa i neobuzdane strasti....zar ne?

Od početka jula je u polju ličnih vrednosti najbolji aspekt ove godine – konjukcija Venere i Jupitera, a u tom periodu i Mars tranzitira kroz vaš znak. Za ono što želite i za onog kog volite, spremni ste da se borite sa celim svetom. I treba. U avgustu Jupiter ulazi u vaše polje pokreta, komunikacije, kratkih putovanja, a tokom oktobra mu se pridružuju i Venera i Mars. Zločesti Saturn je izašao iz polja ljubavi, i dragi moji Rakovi – ovo je vaše vreme. Uđite u ljubav slobodno, volite slobodno, pokažite emociju slobodno – nema više Saturna koji će vas upozoravati – ne, ne...pazi šta radiš....kajaćeš se...

Što je najlepše, ljubav ćete naći tu u blizini, oko vas....čudićete se kako do sada niste primetili baš tu osobu...kako vam je promicala toliko vremena, a sada stoji pred vama, ostavljajući vas bez daha....U novembru i Venera i Mars u polju doma, zajedno....zar ima nešto lepše od toga? I, na kraju – za one Rakove kojima je ljubav tokom cele godine izmicala, popravni ispit u decembru – planeta srca Venera u srcu Škorpije i polju ljubavi... zgrabite svoju priliku.

 

LAV

Ono što je prvo primetno pri ulasku u novu godinu jeste Saturn u vašem polju ljubavi...dobro ste osetili njegov uticaj u prethodne dve godine, i ovo na prvi pogled može izgledati prilično strašno.

Međutim, planeta karme će u znaku Strelca biti mnogo blagonaklonija prema vama i jedino što će na kraju godine biti važno jeste da će se vaše emotivne veze učvrstiti, ojačati i stabilizovati. Vi ćete tokom ove godine upoznati i osobe značajne za vaš dalji ljubavni život, i započeti neke dugotrajne odnose. Nemojte samo da zaboravite da će taj isti Saturn biti u napetom aspektu sa Neptunom iz polja strasti – upozorenje za drage nam Lavove – ukoliko dozvolite da zalutate u tajni ili zabranjeni odnos, vođeni ludom željom za nekim, dobićete packe....od Saturna.

Ipak, bez daška karme nećete moći da prođete....samo malo, ne brinite se....sve do polovine avgusta Jupiter u vašem znaku vas čuva od njegovog najtežeg uticaja. Godina će početi dosta burno – u drugom delu januara planeta ljubavi jeste u vašem polju partnerstava i braka, ali je tu i retrogradni Merkur, pa će neki problemi od ranije „isplivati" i biće potrebno rešavati ih. Koliko odmah. U februaru u polju strasti stelijum planeta, pa se potrudite da budete dobri vi koji ste u vezama, i to makar u prvoj polovini meseca, jer lako možete biti viđeni od strane osoba koje će najprijateljskije vašem voljenom biću ispričati sve. Pa zašta prijatelji služe nego da u ovom trenutku donesu problem? U martu trigon Urana, Venere i Marsa sa Jupiterom u vašem znaku doneće neke vatrene početke i iskrice pri novim poznanstvima. Ne okolišajte, zgrabite svoju priliku za sreću.

April i planeta ljubavi u vašem polju karijere, a vladar vašeg znaka, Sunce, u znaku Ovna. Odmah ćete zaboraviti onu čuvenu rečenicu da ljubav i posao ne treba mešati....šta ne treba, odmah stupate u akciju. Evo i maja i karmičke „klopke"....Venera je u znaku Raka, prošlost se uvlači u misli, vi smatrate da ste dovoljno jaki, da ste preboleli i da neće biti ništa strašno ukoliko se javite onom bivšem bitnom, čisto da vidite kako je i šta radi....ne zanima vas ništa više od toga...možda i da popijete kaficu, najprijateljskije moguće...da evocirate uspomene...ukopčali ste, jel da? Veeeeelika greška!

Ne zaboravite da polovinom juna retro Saturn opet ulazi u Škorpiju i kreće da kvadrira vaš znak...

Prošlost može da razvali vrata za koja ste mislili da ste ih osigurali sa sto lanaca i katanaca....Divnu konjukciju Venere i Jupitera koja će se dogoditi čak dva puta u vašem znaku, a prvi put u julu mesecu, iskoristite za NOVE ljubavi, nemojte ih trošiti na stare....ko je još od prošlosti video neke vajde....Dragi moji, u ovom periodu niko, ali baš niko neće moći da odoli vašim čarima, naciljajte metu i pravac u zavodnički pohod....U avgustu Venera, ovog puta u retrogradnom hodu, pravi opet konjukciju sa Jupiterom u vašem znaku, ali su tu sada i Sunce i Mars. Prost prevod – ako ste u prvom izvlačenju ostali bez osobe za koju ste zainteresovani, ovo je još jedna prilika da joj pokažete kako Lav osvaja....dobiće kraljevski tretman i kraljevsku ljubav na tanjiru.

Svo to vreme, Saturn, kao planeta sudbine i karme pokušava da umeša prste u celu ovu priču...ponavljam ono od malopre da se ne vraćate prošlosti....na žalost od sudbinskih ljubavi vas baš niko ne može sačuvati....ako vam je zaista namenjeno, možete bežati koliko god hoćete....Poslednja tri meseca u godini donose relativno mirnu situaciju, bez posebnih dešavanja, ovo je ono vreme stabilizacije koje ste čekali. Otplivaše nam Lavovi u bračne vode. Pa, neka je sa srećom dragi moji.

 

DEVICA

Device u ovu godinu ulaze sa vladarom znaka Merkurom, u polju ljubavi u konjukciji sa Venerom i dobrom aspektu sa Mesecom u plodnom znaku Bika. Izgleda vrlo obećavajuće, zar ne? Međutim, ono što moramo primetiti je da čuveni kvadrat Urana i Plutona zauzima vaša polja strasti i ljubavi, pa bi se na osnovu ovoga moglo konstatovati da je prethodni period bio pa....vrlo neobavezan za vas. Niste imali niti posebnu volju niti želju da se čvršće obavežete, hteli ste da okusite i iskusite sve, da budete nevaljali i da se provedete. No, Saturn je početkom ove godine u vašem polju doma...i to u napetom aspektu sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju ozbiljnih partnerstava i braka....i šta nam to govori...paaa...recimo da je vreme za odgovornost, da je vreme da se korenje pusti i da je vreme da se vežete, koliko god pokušavali da izvrdate i pobegnete od toga.

Naravno, karmička i sudbinska planeta traži svoje, a to je da prestanete da letite i aterirate za stalno u nečiji zagrljaj, da oformite porodicu i da počnete da planirate budućnost. Obzirom da će i Jupiter, vladar vašeg polja doma i porodice, od polovine avgusta posle dvanaest godina biti u vašem znaku...šta da vam kažem, vreme vam je....

Pritisak kroz emotivne odnose kreće već u drugom delu januara, kada će biti jako teško da se uskladite sa voljenom osobom...kao da uvek kažete potpuno pogrešnu stvar....možda je to zbog toga što vaš vladar ide retrogradno?

U februaru imamo prvi karmički aspekt, ali je verovatno da ćete uspeti da se izmigoljite i pobegnete na vreme. Za slobodne drugi deo ovog meseca može doneti romansu o kojoj ste samo do sada mogli da maštate...obzirom na tempo dešavanja na dalje, ne bi me iznenadilo da vas ovo dovede do braka odmah tokom ove godine. U martu opšta gužva u polju strasti...za divno čudo, sve vam je otvoreno, upustite se, Saturn na celu ovu igranku kaže – podržavam, izluftirajte se malo, pre nego što vas pritisnem. April je divno vreme za vas, uživajte, uživajte, uživajte. Kroz maj i jun imamo još jedno retro kretanje vašeg vladara Merkura, i to u momentu kada Saturn grabi ponovo ka znaku Škorpije, a u vašem polju tajni se nalazi Jupiter, ka kome kao magnetom privučena hita planeta ljubavi Venera.

Ovo Devicama donosi zaista bitan momenat...kada je lako moguće da prošlost koju ste pokušavali da potisnete, iz sve snage „lupa" po vratima vašeg uma. Pošto je Venera retrogradna tokom avgusta i pravi ponovo sastanak sa Jupiterom, ova dva meseca su onaj, prelomni trenutak – ili ćete nekog bivšeg zauvek izbaciti iz glave i iz srca, ili ćete dozvoliti da vas okupira opet....Što je najinteresantnije, neke od ovih „povratničkih" veza itekako imaju dobre prilike da se pretvore ponovo u stabilan odnos, pa čak i u zasnivanje porodice. Šta ćeš, sudbina....U drugom delu ovog meseca i Jupiter ulazi u vaš znak, a u stopu će ga pratiti tokom septembra Mars, a tokom oktobra i Venera. Mhm...divno za osvajanje, imate šarm, imate lepotu, imate energiju, imate akciju, imate podršku najvećeg benefika među planetama....ko ovom savršenom koktelu može da odoli?

Za one u vezama – Saturn pocinje lagano da presira od polovine septembra...sat vladara vremena otkucava polako...tik...tak...sprema ti se brak....Za ovu akciju birajte oktobar i novembar. I u decembru, za one koji su do sada ostali kratkih rukava, neko iz okoline, komšiluka, sprema utešan zagrljaj. Da u narednu godinu ipak uđete ušuškani u okrilje ljubavi.

 

VAGA

Naše mile, drage, šarmantne Vage...pa, izgleda mi da kroz ovu novu godinu nećete biti baš toliko fine kao inače. Jeste da vas već duže vreme pritiska kvadrat Plutona i Urana iz polja doma i ozbiljnih partnerstava, ali vi kao da ste pokušavali da izvrdate direktnu konfrontaciju sa onim što vam smeta u partnerskim odnosima.

Obzirom da u ovu godinu ulazite sa Severnim Mesečevim čvorom u svom polju ličnosti, akcenat mora biti na onome što VI želite. Vreme je da se izborite za svoja prava, a vaši partneri ili bračni drugovi mogu biti itekako iznenađeni. Vaša vladarka, Venera u znaku je Jarca, a njen dispozitor Saturn u polju pokreta. Vreme je da se uradi nešto za sebe. Sa jedne strane, ovi napeti aspekti Urana i Plutona će vas gurati, sa druge Saturn blago „ćuškati" jer pravi lep aspekt na vaš znak. Gurnite šarm i diplomatiju u stranu i pokažite zubiće.

Do polovine februara u istom polju je i retrogradni Merkur, mnogo vrcave i slatke komunikacije, mnogo ćaskanja sa osobom koja vam se dopada...samo upozorenje za one koji su u vezama – Merkur kada je retro itekako zna da se našali, nemojte da vaša poruka upućena nekom drugom stigne do partnera....a šanse postoje i za to. Vaša vladarka je u februaru u konjukciji sa Neptunom u Ribama i sve puca od egzaltiranih osećanja...nemojte dozvoliti da vas ovi aspekti zanesu, položaj Saturna govori da potencijalnog partnera treba da prestanete da idealizujete, niti je on polubožansko biće niti princ na belom konju sudbinski samo vama namenjen...mnogo je verovatnije da je mangup i baraba koja će se samo poigrati sa vašim osećanjima. U trećoj dekadi februara i u martu potpuno je drugačija situacija.

Venera i Mars su udruženi sa Uranom u vašem polju ozbiljnih partnerstava i u izuzetnom aspektu sa Jupiterom iz znaka Lava. Ako u postojećim odnosima hoćete nešto da raščišćavate – prionite na posao, a za slobodne ovo je odličan period...da uđu u neobaveznu vezu...pa dobro, makar nešto. U svakom slučaju, nećete zažaliti ni malo, ovu vatru i strast pamtićete celog života. U aprilu se ova strast nastavlja, s tim što imamo zanimljivu situaciju...neki od neobaveznih odnosa mogu početi malo po malo da se učvršćuju, a vas dvoje postajete svesni da ono možda nije bila baš samo strast. Kroz maj i jun, za vreme retrogradnog Merkura, i kod vas imamo situaciju karmičkih povrataka, samo što ćete vi biti više nego skloni tome da podignete neprobojnu barijeru oko sebe. Na samom početku jula Venera pravi konjukciju sa Jupiterom, odličan aspekt za pravu ljubav...ali je u polju prijateljstava...možda zaista vredi razmisliti o tome, pošto se vaša vladarka u svom retro kretanju opet vraća u isto polje u septembru da bi se zagrlila sa Jupiterom još jednom u znaku Lava.

Sedite i dobro razmislite, obzirom da Saturn nekako iz prikrajka potencira na svemu ovome – možda je baš vaša sudbina u „prijateljskim" rukama....U tom periodu prošli partner priprema još jednu zamku za vas...pokušajte pa vidite, možda se nešto i hm hm...promeni.

U septembru i oktobru duže veze i brakovi doživljavaju još jedno preispitivanje. Retro Merkur je u vašem znaku, i sve ono što ste propustili da kažete, izvolite – imate priliku sada. To što budete rekli možda može doprineti poboljšanju odnosa, ako nastavite da ćutite...samo potencirate na problemu. U novembru je vaša vladarka u vašem znaku, a priključuje joj se i vladar partnerskog polja, Mars. Ne kaže se za džabe – sve je dobro što se dobro završi...i najburnije „kombinacije" mogu naći mir i spokoj, samo ako se potrude. Bravo, drage Vage.

 

ŠKORPIJA

Škorpije imaju razloga za slavlje još od 23.-eg decembra prošle godine, otkako je Saturn izašao posle više od dve godine iz njihovog znaka, ali pošto znamo za „nestašnu" ćud gospodara vremena, da vidimo da li je spremio neko iznenađenje za njih. Na prvi pogled slika neba pri ulasku u novu godinu obećava, vaš vladar Mars nalazi se u znaku Vodolije, znaku oslobođenja. I to je to. U lošem ste aspektu sa jakom pozicijom Jupitera, vladara polja ljubavi, a spremate sa da „natrčite" i na Neptuna, koji je opet tradicionalni vladar ovog vašeg segmenta života. Ovo svakako ne izgleda kao mirna pista za ateriranje u ljubav, ali je dobro što vam je u polju ozbiljnih partnerstava i braka egzaltirani Mesec, koji svojom pozicijom i aspektima govori da ćete da se našetate, nahodate i natrčite pre nego što se istinski i pravo vežete za nekog ili učvrstite postojeći odnos.

Ako na ovo dodamo i da će retro Saturn opet nadzirati vaš znak od juna do septembra, jasno nam je da je i ove godine deo karmičkog kolača po pitanju ljubavi serviran za vas na tanjiru. No, hajmo redom...Odmah u januaru spoj vašeg vladara Marsa i Neptuna u znaku Riba i vašem polju ljubavi i naravno, odmah i napet aspekt sa Saturnom.

Emocije će vas lupiti po sred čela, pogotovo što i Venera ulazi u isto polje, a retro Merkur do polovine februara donosi vam neverovatnu želju da se vratite u nečiji zagrljaj po još jednu dozu, iako ste svesni da ove doze plaćate komadićima svog srca.

Oni koji se spremaju da uđu u nešto novo u ovom periodu – zaustavite se dok je vreme, ili makar prolongirajte početak do drugog dela februara. Ukoliko ste uspešno položili prvu karmičku zamku, ulazite u martu u period kada vas emocije ne interesuju, već samo ludilo i dobra zabava, i naravno solidna količina seksa koja će sve ovo začiniti. Samo da je veselo, samo da je burno, i svakako – samo da je bez ikakvih obaveza. Tokom aprila osvajački temperament se dodatno budi, a vaš libido ga u stopu prati. U dužim vezama i brakovima sve poteškoće rešavate sa partnerom u spavaćoj sobi, a slobodni su „naciljali" osobu koja im se dopada i dali se u akciju.

U maju i junu u vašem polju strasti se održava planetarna žurka, i prvo uspostavljanje kontakta sa prošlošću. Baš ne možete da odustanete....U julu je tradicionalni vladar vašeg polja ljubavi, Jupiter u konjukciji sa vladarkom srca, Venerom u vašem polju karijere. Red posla, red zadovoljstva...baš ono u čemu vi uživate.

U avgustu sledi poslednje karmičko iskušenje – da, da, moguće je – ali čini mi se da će ovo biti i najteže prevazići. Jupiter je u zagrljaju sa retro Venerom, u napetom aspektu sa Saturnom koji se opet smestio u vaš znak, a vaš vladar je u mekom znaku Raka i vi nemate snage da se oduprete. Neka ide život, idemo u još jedan krug, pre nego što zauvek spustite zavesu na pozornicu neke tragikomične ljubavne drame. Samo da je fatalno, pa makar ovo jedva preživeli. Druga polovina avgusta i vladar polja ljubavi Jupiter u znaku Device i vašem polju nada, želja i prijatelja.

Saturn izlazi iz vašeg znaka u drugom delu septembra i sve do polovine novembra sve ide dobro da ne može biti bolje. Verujete li u to? O da....one Škorpije koje su odlučile da ne odustaju od svoje karmičke ljubavi, sada bivaju nagrađene. Obzirom na sumanutu upornost ovog znaka, nije ni čudo što će sudbinska planeta pojedincima progledati kroz prste i servirati im onog za koga su se toliko dugo borili. Slobodni....kakvi slobodni...od usamljenih Škorpija ni traga ni glasa, ako je neko i ostao bez pravog pratioca, do polovine decembra rešava i ovu matematiku. Jesen ovom znaku donosi početke zajedničkog života, veridbe, venčanja, ali i mnogo ostajanja u drugom stanju. Šta reći – načekali ste se na svoju sreću, sada uživajte punom parom.

 

STRELAC

Slika neba za Strelčeve pri ulasku u novu godinu – Saturn je u vašem znaku. Tačka. Ovo je sasvim dovoljno da se sve tokom naredne godine, naravno sudbinski i karmički, zakukulji i zamumulji. Večita deca, kako često nazivamo pripadnike ovog znaka, dobijaju planetu odgovornosti kao pratioca. Vreme da odrastete jeste došlo.

Nemojte zaboraviti ipak da Saturn nagrađuje sve koji se povinuju njegovim zahtevima...doduše, nagrada dolazi sporo, ali ono što ova planeta da, uvek ima čvrst temelj, stabilnost i trajnost. U polju ljubavi Uran u konjukciji sa Južnim Mesečevim čvorom samo dodatno govori o tome da su prošla zaduženja na emotivnom planu na redu da ih okajete. Verovali u reinkarnaciju i prošle živote ili ne, isto vam se hvata, karmička planeta uvek nađe pravi trenutak da naplati dugove ljubavi. Pa, dobro došli na emotivnu pozornicu spremljenu samo za vaše uživanje...ahm...ahm...da, uživanje.

Dobro je što će sve do polovine maja, dok se Saturn ne vrati u znak Škorpije, vaš vladar Jupiter u znaku Lava imati dosta jak uticaj i vaditi vas iz kojekakvih karmičkih zamki.

Oni u vezama i brakovima oprez, oprez, oprez tokom drugog dela januara i prvog dela februara...ukoliko imate zanimaciju sa strane vodite računa, partner će primetiti vaše zamagljene poglede i duboke uzdahe i sabrati dva i dva. Možete itekako biti pritisnuti uza zid dokazima, pogotovo ako volite da čuvate prepisku ili poruke od skrivenog vam vašeg emotivnog zanosa. No, no, nemojte odmah na početku ovu godinu da začinite sudbinskim packama.

U martu je vaše polje ljubavi puno – Uran, Mars i Venera i sve to u fenomenalnom trigonu sa vašim vladarom Jupiterom. Vatreni Strelčevi „nafilovani" ovom uzbuđujućom i neverovatno dobrom energijom zaboraviće na svaku vrstu opreza i puni ushićenja zapevati – Ne može nam niko ništa, jači smo od subine....E, da...lakomislenost vam se više puta obila o glavu, s tim što tada nije bilo Saturna u vašem znaku koji neumoljivo hvata svaku vašu greškicu. Za one koji svoje veze žele da sačuvaju, neka se spuste malo na zemlju u ovom periodu.

Za slobodne ekstaza – našli ste onog pravog, onu pravu, spoj strasti, emocija, savršenstva i lagano plivate na sedamdeset i sedmom nebu. Obično velike i jake karmičke priče započinju baš ovako....patnja ipak dolazi kasnije...

U aprilu vaš vladar Jupiter kreće direktno i život izgleda da ne može biti lepše. Iako će u vezama prvi sitniji problemčići i hladan tuš krenuti već pred kraj ovog meseca, prava dešavanja u polju partnerstava se dešavaju u maju i junu, kada tlo počinje da se ljulja u vezama i brakovima. Najgora moguća reakcija je svađa, jer će dovoditi samo do još veće turbulencije u odnosima. Niste zaboravili šta Saturn u vašem znaku traži? Strpljenje, strpljenje, strpljenje. Samo mirno, odmereno i pažljivo da biste izašli nepovređeni iz svega ovoga. U drugom delu juna ova planeta vas napušta i seli se u komšiluk kod Škorpija, i vi imate jedno fenomenalno i opuštajuće leto, koje će trajati sve do polovine septembra. Nema zločeste planete da vas nadgleda i opterećuje, uživajte punim plućima. U julu i prvoj polovini avgusta iskoristite primamljive i vatrene aspekte Venere i Jupitera i uđite u jedan odličan, neopterećujuć odnos koji ima velike šanse da se zadrži u vašem životu. U drugom delu septembra dobro razmislite pre nego što dozvolite nekom da vas zavede. Iako će vam na prvi pogled izgledati da ste pronašli osobu svog života, ovo samo može ostati jednonoćna avantura, a vaš Princ na belom konju verovatno vam se neće više nikada javiti. Da, Saturn je u tom periodu ponovo u vašem znaku...i njegova osnovna simbolika je da se naučite odgovornosti...i prema sebi i prema ljubavi. Naučite da odolite strasti i da kažete „ne". U septembru i oktobru sve ide kako treba, samo se pazite neplaniranih trudnoća....U novembru Strelčevima ide sklapanje brakova i učvršćivanje nestabilnih veza, a decembar donosi tajnu romansu kao uvod u narednu godinu.

 

JARAC


Novu godinu započeli ste sa planetom ljubavi u vašem znaku u dobrom aspektu sa Mesecom iz polja ljubavi i znaka Bika. Odlično. Ovo samo govori da je ova godina ipak namenjena da vas po pitanju emocija stabilizuje i donese vam ono što želite. Doduše, Pluton je i dalje u vašem znaku i napetom aspektu sa Uranom iz polja doma, porodice, korena, tako da ovde nećete moći da zaobiđete probleme. Ali obzirom na vašu strpljivu i upornu prirodu (pa nije vam za džabe Saturn vladar) postoje zaista velike mogućnosti da krajnjim rezultatima pri kraju 2015-e budete zadovoljni.

A Saturn... ma, vi ste od rođenja naučili da živite pod njegovim uticajem i ne vidite zašto svi dižu toliku frku oko toga gde je i kakve aspekte pravi. U vašem polju podsvesti je, eto. Da, znam, to će samo doprineti tome da budete disciplinovaniji i jači...ako je to ikako moguće. Februar vam donosi priliku da ljubav potražite tu negde u vašoj blizini... iako ste jako privučeni ovom osobom, podsvesno osećate da ne bi bila dobra za vas...i tu ste u pravu.

Saturn u vašem polju koje između ostalog vlada i intuitivnošću šalje upozoravajuće signale...sve što izgleda toliko dobro na prvi pogled, verovatno krije gomilu loših stvari iza. Poslušajte sebe. U drugom delu februara i martu dešava se poslednji kvadrat Urana i Plutona, za koji smo rekli da pogađa prvenstveno porodične odnose.

Pošto će u polju doma tada biti i Mars i Venera, ovo obećava nezgodne situacije i suočavanja sa bračnim partnerom. Izdržite dragi Jarčevi, nakon ovog perioda Uran kreće dalje i neće vam više praviti toliko problema. Tada i vaš vladar Saturn kreće retrogradno, imaćete više strpljenja nego inače i odlagati poteze koji bi mogli dodatno poremetiti situaciju. Bravo za vas. U aprilu su Mars i Venera u vašem polju ljubavi i znaku Bika, veze funkcionišu mirno i bez ikakvih opterećujućih elemenata, a ovo je savršeno vreme da se slobodni zaljube. Jako, žestoko,duboko, strasno.

Ne brinite se, em je sreća na vašoj strani, em tranzitna Lilit, crni Mesec, iz znaka Device, miluje vaš znak i daje vam onu jednu zavodničku notu i pogled u kome se kriju sve tajne ovog sveta....i sve čari seksa...

Pošto i Jupiter u vašem polju seksa i strasti tada kreće direktno i samo dodatno uvećava celu ovu situaciju, šta reći – znali ste da ste bomba, samo je neko trebao da nađe pravu šifru za detoniranje. Venera ulazi u vaše polje ozbiljnih partnerstava i braka tokom maja, drugi deo ovog meseca donosi vam preko posla kontakt sa osobom koju ste sigurno i ranije primetili, ali tek sad imate pravu mogućnost da joj priđete.

Još jedna fatalna ljubav na vidiku, ali obzirom na to pod kakvim se tranzitom planeta dešava, sigurno je da vam u njoj neće faliti drama. No, jednom se živi, a vama se već smučilo da stalno nešto čekate. Polovinom juna vaš vladar se vraća u Škorpiju, a u vašem polju strasti dolazi do konjukcije planete ljubavi i Jupitera. Lepo sam vam rekla na početku teksta da je ovo vaša godina za ljubav. Ili za strast...ma, jedno te isto. I agust će vas obradovati ulaskom Jupitera u vama srodan znak Device, što znači da ste u narednih godinu dana pomilovani ovim blagorodnim uticajem. I red je bio posle onolikog nerviranja i stresa kroz prethodne godine. Još malo strasti tokom septembra, ali oni u dužim vezama i brakovima neka zapamte da je ovo period kada moraju povući ručnu kočnicu....inače, velike su šanse da će vaš partner shvatiti da ste bili jako, jako nevaljali.

U oktobru i novembru imate stelijum koji čine Venera, Jupiter i Mars, u znaku Device i vašem polju planova, stranaca, ekspanzije, širenja...ukoliko ste propustili sve prilike za emotivnu sreću, evo dokaza da ne možete ostati usamljeni tokom ove godine. U decembru je Venera, planeta ljubavi, u polju tajni i znaku Škorpije....opet upozorenje za one koji žele da održe postojeće odnose – zabranjeno voće je slatko, primamljivo, neodoljivo...ne zaboravite iz kog znaka dolazi – Škorpijina žaoka se obično kasno primeti....ne započinjite sledeću godinu problemima.

 

VODOLIJA


Haleluja! – uzbuđeno kliču Vodolije na ulasku u novu godinu. Mračni Škorpionsko Saturnovski vek (izgledalo je kao večnost, jel da) konačno je završen. Sloboda! Ahem...ahem....ne znam da li još treba dizati baš toliku pompu, obzirom na to da će, o zaboravne Vodolije, Saturn da se vrati u znak Škorpije u periodu jun – septembar. Promakao vam je taj detalj....Za vas doduše kruži priča da se rađate kao zaboravni (neki zlobnici bi rekli da vam je Alchajmer urođen, ali ja ne, nikako) ali zaboraviti toliku planetu...cccc....i tako lepe njene prstenove...Hm..što se tih prstenova tiče, drage moje, dragi moji, jeste li spremni da iskusite nešto što još uvek niste probali – brak?

Ne, ne, nije šala, ne zaboravite da vam je Jupiter u polju ozbiljnih partnerstava i braka...nije mučenik mogao da ispolji svoj uticaj prethodne godine, zbog Saturna naravno, ali ova godina je već potpuno drugačija priča. Ding-dong...već čujem svadbena zvona...no, hajmo redom natenane...

Odmah u januaru u vaš znak ulazi planeta ljubavi Venera, a zajedno sa njom će biti i vladar polja ljubavi, Merkur, u retrogradnom hodu. Pitate se šta sad pa ovo znači i što su ti neki bivši navalili kao šašavi da vas kontaktiraju i podsećaju na sebe. Ovo će vam baš dići raspoloženje, pogotovo kada shvatite da u potpunosti vi upravljate situacijom.

Proberite šta valja, ako nečemu uopšte vredi posvetiti iole pažnje, i nastavljamo dalje...U februaru nemojte drage moje Vodolije da mešate posao i ljubav....koliko god privlačno izgledalo u početku, verujte mi da će vam se obiti o glavu. Samo se setite teških emotivnih situacija iz prethodnih par godina i sve će vam biti jasno...pa zar hoćete još jednu Saturnovsku priču? Zato je mart mmm odličan..vaš tradicionalni vladar Uran okupio je oko sebe u polju kontakata, susreta, komunikacije, društvo Venere i Marsa i pravi vrlo obećavajući aspekt na vaše polje ozbiljnih partnerstava i braka i Jupitera koji se nalazi u njemu. E, sada bez oklevanja, samo hrabro napred, neka bude gromovito, neka bude električno! U aprilu pitanja doma i porodice, dolaze na dnevni red, a biće vam najveće zadovoljstvo da sa voljenom osobom uživate u opuštajućim momentima. U maju je vladar polja ljubavi Merkur, baš u ovoj kući, ali u svom retrogradnom hodu.

Obzirom na aspekt sa Saturnom, zauzdajte sebe ako osetite poriv da izađete u neobaveznu pričicu i na sokić sa bivšim emotivnim partnerom....daleko mu lepa kuća. Ovaj aspekt vam je dozvoljeno da iskoristite samo na provod, na zabavu, na uživanje, da se podsetite kako to izgleda iskoristiti na najbolji način svaki momenat života...Prvog jula najsrećniji aspekt ove godine, konjukcija Venere i Jupitera, pada baš u vaše polje braka. Jeste da se u tom trenutku Saturn već vratio u Škorpiju, ali ovog puta samo da ispravi ono što vas je prošle godine blokirao. Da, da, sada ga nećete zvati Mučiteljom, već zahvaljivati sudbini na ovim momentima...Želite veridbu – tu je, želite brak – tu je, zajednički život sa partnerom – ma evo, tu je...Saturn u ovom momentu ispunjava želje...U avgustu je retrogradna Venera u polju strasti, a obzirom da će isto polje obogatiti i ulazak Jupitera u drugom delu ovog meseca...uhh kakvo vas uživanje čeka...malo mračnih, fatalnih, izluđujućih ljubavi i susreta...

U drugom delu septembra i kroz oktobar u ovom polju biće stelijum planeta, oni koji nisu baš planirali da se udaju i žene u ovoj godini, makar će imati vanrednu priliku da divljom strašću i dubokom ljubavlju vežu nekog za sebe. Samo polako, natenane, Saturn u ovom trenutku svojim pogledom miluje vaš znak i podržava vas. Novembar i decembar su meseci malo neumerene i eksplozivne energije, nemojte je trošiti na rasprave sa voljenom osobom, već na neki mnogo ahm...pametniji način. Ili makar na sport....Godina koja obećava, i za divno čudo – i ispunjava obećanja.

 

RIBE

Sa Neptunom u vašem znaku (a biće tamo još dosta godina) i kvadratom od strane Saturna, kao planete odgovornosti i sudbine, ulazite u ovu godinu. Vladar polja ljubavi je egzaltiran u znaku Bika, sa dobrim aspektom od planete ljubavi Venere...koja se nalazi, zamislite gde? U znaku Jarca i pod vlašću Saturna. Zvuči simpatično?

Mislite da ćete lako proći kroz ovu godinu po pitanjima srca? Pa, možda i hoćete, ali ćete morati da se povinujete sudbini, da maštarije i nerealne iluzije ostavite po strani, koliko god to bilo bolno za vaše meko srdašce i da prihvatite ono što je najbolje za vas. Obzirom da će tokom ove godine i Jupiter, kao veliki benefik, ući u vaše polje ozbiljnih partnerstava i braka, i vama se spremaju svadbena zvona, koliko god pojedini pokušavali da zapuše uši i da ih ne čuju.

Još jedna višnjica na ovu tortu koju vam karmička planeta sprema – rode su u niskom startu i spremaju se da polete na prvi znak Gospodara vremena. Da, dobro ste razumeli – vreme je za bebe. Pa vi gledajte šta ćete sada. Dobro, uneli smo dovoljnu dozu dramatičnosti, hajmo sada da analiziramo narednu godinu...Januar i prvi deo februara će naravno doneti podsećanje na prošlost. Obzirom da će i Venera i Mars biti u vašem znaku, možete osetiti onaj vaš najromantičniji, najdublji poriv i želeti da sa bivšim emotivnim partnerom izgradite svoj kutak sreće. Greška!

Ono što pokušavate da uradite nema nikakve temelje, prosto rečeno – manite se gradnji kula u vazduhu, i bolje iskoristite drugi deo februara, i svu tu vašu romantičnost usmerite na nekoga ko to zaista i zasluuje. Mart će i vama doneti želju da emotivno brljekate u okviru posla koji obavljate. Stoji da ćete uspeti da ostvarite svoje želje, ali obzirom da je Uran uključen u celu ovu matematiku, šta da vam kažem sem – neobavezno, neobavezno....avantura je skroz ok...Vaš tradicionalni vladar Jupiter, kreće direktno u aprilu kroz znak Lava, i rekla bih da su ovi aspekti „predigra" i uvod u romansu koja tek treba da se učvrsti, ali u ovom momentu pravi svoje prve prave korake.

U maju i junu Merkur je retrogradan u polju doma i porodice, oprez sa bračnim partnerom, neke stare svađe i stari problemi mogu isplivati ponovo. Zato je Venera u vašem polju ljubavi, i opet se sprema da vas podseti na emotivnu prošlost, ali bih rekla da je ovo pre aspekt lepih prisećanja nego nekih konkretnijih stvari. Oni koji su u prethodnom periodu ušli u vezu, sada polako ubacuju sve više emotivnih elemenata, a usamljeni se iz petnih žila trude da ostvare neke svoje romantične fantazije. Možda vam i uspe, nije loše vreme za pokušati.

U julu se u polju obaveza i odgovornosti odvija romantična konjukcija Venere i Jupitera, koja će još jednom tokom avgusta biti ponovljena. E, ovo je već ono pravo. Saturn iz znaka Škorpije daje svoj blagoslov i šeretski namiguje. Konačno ste uspeli da ukopčate i shvatite da je osoba pored vas baš ona prava. Dugo vam je trebalo.....U drugom delu avgusta Jupiter ulazi u polje braka i ozbiljnih partnerstava, u ovom trenutku se dešava konačni prekid sa sponama prošlosti i Ribe su spremne da se okrenu na pravu stranu. Prvo ka sadašnjosti, a onda i ka budućnosti, ka odgovornosti i prema sebi i prema partneru, prema porodičnim vrednostima. U oktobru i sve do osmog novembra u polju braka je stelijum sačinjen od Jupitera, Venere i Marsa.

Ako ste se pitali koji je to momenat kada ćete reći sudbonosno „da" – pa evo, ovaj. Ukoliko se ne strmoglavite odmah u bračni odnos, makar ćete početi da živite zajedno ili da planirate formiranje porodice. Setite se onih roda sa početka teksta....Ukoliko ste baš bili te hude sreće pa do sada ostali sami i uspešno izbegavali sve prilike za emotivno vezivanje, više vam nema vrdanja. Neko vas je zacrtao i bićete uhvaćeni. Pa dobro, šta se bunite, nije ni to toliko loše. A uostalom, vi i volite kada partner malo dominira... obzirom da će vam polje strasti biti nakrcano planetama u tom periodu, uživajte punom parom. Vidite da na kraju i nije ispalo toliko loše, zar ne? Uživajte...

 

 Astrolog Olga sa

www.mojastrolog.rs

Share

Datum poslednje izmene petak, 20 februar 2015 22:58

Pogodaka: 10435

Nedelja - dan Sunca

Drevni proroci su uočili da je svaki dan u nedelji energetski povezan sa jednom od sedam vidljivih planeta. Oni su savjetovali određene aktivnosti i ponašanje koje odgovaraju prirodi planeta koja je povezana sa danom, što je povećavalo šanse za uspjeh u planiranim poduhvatima.

 

Sunce predstavlja izvor energije, svjesnost, lični identitet i mušku energiju. Sa njim počinje potraga za samim sobom. Sunce je simbol života, zdravlja, dobra i sreće. Izražava stvaralačku energiju, vitalnost, duhovnost i aktivnost.

Nosite sunčeve boje u Nedelju, budite aktivni, punite se energijom, najbolje negdje u prirodi. Ako ipak ostajete kod kuće provedite dan okruženi porodicom ili se posvetite novim planovima i idejama.

U Nedelju možete i kuhinju obogatiti Sunčevim ukusima. Sunce vlada pirinčem, koji možete začiniti biljem poput lovora, ruzmarina ili šafrana. Za poslasticu se poslužite nečim u kombinaciji sa orahom. Jedan od Sunčevih cvetova je i Maslačak.

Ljude rođene u Nedelju krasi pozitivan stav, darežljivost i ljubav prema životu. Ovo je dan za slavlja, kreativnost, sreću i uspjeh, najbolji dan za vjenčanje, kao i za sve nove aktivnosti i realizaciju planova, za medicinske tretmane, zato što je to dan kada počinje novi ciklus oporavljanja organizma.

Nedelja je prema starim vjerovanjima veoma srećan dan, a prema astrologiji ljudi koji su rođeni u Nedelju su veoma harizmatični i vedri, ne pokoravaju se normama i uvijek tragaju za novitetima. Riječ je o veoma stabilnim osobama, koje često prati sreća.

Dogovori sa ocem ili suprugom su uspješni nedeljom. Odličan je dan za donošenje poslovnih odluka, u firmi, ali i promjena u porodičnim planovima. Ako želite unapređenje ugovorite ručak ili neformalni sastanak sa onima koji odlučuju nedeljom.
To je odličan dan za sva okupljanja, za držanje govora i javne nastupe, pa obavezno iskoristite ovaj dan ukoliko želite da budete zapaženi i privolite druge da vjeruju u vas. Nedelja nije pogodna za izolovanost ili meditaciju.

 

 

Share

Datum poslednje izmene nedelja, 16 novembar 2014 05:07

Pogodaka: 6183

Srijeda - dan planete Merkur

Drevni proroci su uočili da je svaki dan u nedelji energetski povezan sa jednom od sedam vidljivih planeta. Oni su savjetovali određene aktivnosti i ponašanje koji su odgovarali prirodi planeta koja je povezana sa danom, što je povećavalo šanse za uspjeh u planiranim poduhvatima.

 

SRIJEDA – MERKUR, GLASNIK BOGOVA

Srijedom vlada Merkur koji je povezan sa trgovinom, znanjem i informacijama. Um je srijedom vrlo aktivan, radoznao i otvoren za komunikaciju i razmjenu informacija.
Ljudi rođeni u srijedu brzo razmišljaju, izuzetno su vedri i optimistični, sa lakoćom usvajaju nova znanja. Ovaj dan je pogodan za putovanja, trgovinu, sklapanje ugovora, nove kontakte, administrativni i intelektualni rad. Problemi se rešavaju poštovanjem interesa obije strane, mirno i bez konflikata.

Srijeda je Merkurov dan, dan komunikacije, učenja i edukacije, kratkih putovanja. Povoljan dan za molbe, ponude, poslovne ponude.
Kontaktirajte sve koji vam mogu dati savjet, jer ćete tog dana sigurno dobiti mudar savjet. Razgovarajte sa djecom i mlađim osobama srijedom kako biste poboljšali medjusobno razumijevanje. Odličan dan za usluge konsaltinga, važne sastanke i trgovinu, marketinške aktivnosti.

Srijeda je dan da se odvažite da pitate šefa za povišicu. U anketi sa 1.500 šefova pokazalo se da su najskloniji da ispune zahtjeve svojih zaposlenih baš u srijedu. Dva dana ranije prezaposleni su poslom koji ih čeka, a dva dana kasnije već razmišljaju o vikendu i lakše odbijaju zahtjeve.

 

Dan Merkura

Na sanskritu Merkur se zove Buddhi, i znači komunikaciju i našu mentalnu energiju, percepciju, inteligenciju, sposobnost izražavanja, način razmišljanja, opažanja i pamćenja. On je kao most između unutarašnjeg i spoljnog svijeta.


Sreda je dobar dan za susrete, sastanke, pregovore, dogovore, marketing i drugu sličnu korespodenciju, za sve što ima veze sa govorom, predavanjima ili zabavom jer Merkur voli zabavu i igru. To je i najbolji dan za razvoj poslova i traganje za dodatnim rešenjima i opcijama.


Merkur vlada nervnim sistemom i organima za disanje, udovima (rukama i nogama) ramenima, dlanovima i prstima. Merkur voli pokret i igru.


Obucite nešto u žutoj, zelenoj ili tirkiznoj boji. Biljke i plodovi kojima Merkur vlada su bosiljak, djetelina, komorač, kim i lješnik.

 

Share

Datum poslednje izmene sreda, 17 decembar 2014 14:50

Pogodaka: 6538

Četvrtak - dan planete Jupiter

Drevni proroci su uočili da je svaki dan u nedelji energetski povezan sa jednom od sedam vidljivih planeta. Oni su savjetovali određene aktivnosti i ponašanje koji su odgovarali prirodi planeta koja je povezana sa danom, što je povećavalo šanse za uspjeh u planiranim poduhvatima.

Četvrtak je dan kojim vlada planeta Jupiter.
Jupiter se na sanskritu naziva Guru a znači Učitelj. Jupiter je planeta mudrosti, vjere, budućnosti i pravde. On proširuje svijest a njegov uticaj rađa potrebu za stvaranjem života koji je pravedniji, harmoničniji, pozitivniji i bogatiji.
Jupiter ima povoljne uticaje na zdravlje, sreću, putovanja i blagostanje. Donosi zaštitu, duhovnost, učenje, prosperitet i širenje. Ovo je dan optimizma i uspjeha a sve dobro što uradite u Četvrtak donijeće vam plodove. Na taj dan dobro je potpisivati ugovore, baviti se organizacijom, finansijskim transakcijama, timskim radom, advokaturom, pravom, politikom ili pak bilo kojom vrstom učenja. Dobar je dan i za bilo koje religiozne teme i izučavanje drevnih znanja. Slobodno radite na dugoročnom planiranju poslovnih aktivnosti.

Četvrtak nije dobar za poslovne i trgovačke projekte, kao i za nove kontakte, kupovinu nekretnine, automobila. Možete organizovati dobrotvorne zabave, humanitarne akcije, tražiti savjet od pravnika i advokata.
Četvrtak je odličan za molitvu, početak učenja stranog jezika, ili odluku o putovanju u inostranstvo. Izbjegavajte da provedete četvrtak u prepuštanju hedonizmu, jelu, piću i šopingu.

Četvrtak je Jupiterov dan i kao takav najpovoljniji je za sve poslove koji podrzumijevaju ekspanziju poslovnih mogućnosti i usavršavanje znanja i vještina.


Jupiter vlada heljdom, javorom, jasminom, žalfijom, lipom, matičnjakom, smokvom, šipkom koje možete dodati jelu četvrtkom. Budite umjereni u jelu i piću jer Jupiter opušta ali i povećava apetit.


Četvrtkom obucite nešto u svijetložutoj ili bijeloj boji.

Ovaj dan posvetite nekim aktivnostima poput upijanja duhovnog znanja ili maštanja o budućnosti.

Share

Datum poslednje izmene petak, 20 februar 2015 23:07

Pogodaka: 6385

Osnovne karakteristike horoskopskih znakova

Datum poslednje izmene nedelja, 16 novembar 2014 05:21

Pogodaka: 11991

Opširnije...

Utorak - dan Marsa

Drevni proroci su uočili da je svaki dan u nedelji energetski povezan sa jednom od sedam vidljivih planeta. Oni su savjetovali određene aktivnosti i ponašanje koji su odgovarali prirodi planeta koja je povezana sa danom, što je povećavalo šanse za uspjeh u planiranim poduhvatima.


U prošlosti se ovaj dan smatrao jako teškim jer su tog dana započinjali ratovi i vojni udari. To je dan za početak akcije, borbe, drastičnih promena i smjelih poduhvata. Ne preporučuje se mnogo odmaranja. Naprotiv, tog dana započnite neki projekat i bavite se fizičkim poslom.

Ovaj dan nije dobar za timski rad niti za rad u dvoje, zato što njime vlada Mars, bog rata, treba biti aktivan, trenirati, baviti se sportom, donostiti odluke ukoliko ste rukovodilac, izbjegavati svađu i sukobe.

Ovo je odličan dan za Ovnove, donekle i Škorpione, ali i za započinjanje sudskog procesa, neke istrage i dolaženje do istinitih podataka i činjenica.

Svi, bez obzira na znak bi trebalo da energiju koju osećaju Utorkom, izbegavaju prepirke i destruktivne konflikte, i da umjesto toga budu vrijedni i rezultati neće izostati. Nije dobro započinjati zajednički život, ili brak, jer će biti mnogo svađa i trzavica.

Mars nam daje mudrost i odlučnost u akcijama, sposobnost da pronadjemo pravi smjer u životu i da donosimo ispravne odluke. 
Mars predstavlja energiju koja pokreće. Ističe volju za životom, djelovanje, snagu volje i znanje o onome što zaista želite, simbolizira akciju, dinamiku i fizičku snagu. 


Utorak je dobar dan za sve poslove u koje je potrebno uložiti puno energije, za fizički rad, rekreaciju i sport. Utorkom je dobro započeti nove poslove.

Utorkom obucite nešto u crvenoj, tamnocrvenoj ili boji korala.

Mars pokreće i razvija energiju za rast i razvoj. Obogatite i svoje jelo Marsovim biljima i začinima poput senfa, bosiljka, peršuna.

Share

Datum poslednje izmene utorak, 28 oktobar 2014 06:51

Pogodaka: 6002

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 39 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN